Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις Οικογένειες και τους οικείους των θυμάτωνΤο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 αποτελεί μια μαύρη σελίδα για τις συγκοινωνίες στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελληνική ιστορία είναι πλέον γεγονός, βυθίζοντας την ελληνική επικράτεια σε βαρύ πένθος. Η μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών παρέσυρε στο θάνατο 58 συνανθρώπους μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν μεταξύ 20 με 25 ετών, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.
Καθώς οι οικογένειες των θυμάτων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα και να αποδεχτούν το χαμό των δικών τους ανθρώπων, ένα τεράστιο γιατί πλανάται για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Εν έτει 2023 όπου τα πάντα ελέγχονται απομακρυσμένα με τη χρήση «έξυπνων συσκευών», είναι αδιανόητο να αντιληφθούμε ότι ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να κοστίσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που οδηγούν στο χαρακτηρισμό του χειρισμού της υπόθεσης από τον αρμόδιο υπάλληλο ως εγκληματική αμέλεια, πρέπει να μας θορυβήσουν και να μας οδηγήσουν στην εύρεση των πραγματικών αιτιών που συντέλεσαν στο εν λόγω δυστύχημα.

Ενώ στις σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές υπάρχουν και εφαρμόζονται δικλίδες ασφαλείας για να αποφευχθούν τέτοιας φύσεως περιστατικά, στη χώρα μας αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται κάτι ανάλογο. Ο χρόνος όπου τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή ήταν επαρκής για να αντιμετωπιστεί το σφάλμα της ανθρώπινης φύσης και η χρήση των τεχνολογικών μέσων θα μπορούσε να αποτρέψει το θάνατο.

Το δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τις ζωές και τα όνειρα των θυμάτων και κατ’ επέκταση τη χαρά από τα πρόσωπα των οικογενειών αυτών, πρέπει να μας οδηγήσει στη λήψη σοβαρών αποφάσεων - μέτρων για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών, που να αποδεικνύουν εμπράκτως το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών. Οι ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ανεξαρτήτως ιεραρχείας πρέπει να αποδοθούν ως χρέος προς τους νεκρούς και ως ηθική ικανοποίηση προς του οικείους αυτών. Ως Έλληνες πολίτες και κατ’ επέκταση Ευρωπαίοι πολίτες είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι η ανθρώπινη ζωή εξαρτάται από το χειροκίνητο «γύρισμα κλειδιού» ενός Σταθμάρχη.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις Οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ