Οι "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" κατηγορούν ΔΟΥΚΑ για εγκατάλειψη του Μανουσάκειου ΜουσείουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πολιτισμός VS Δούκας

Το Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού & Λαϊκού Βίου βρίσκεται επί της οδού Ανανίου 13 στη Σπάρτη. Το κτίριο του 19ου αιώνα που στεγάζεται το μουσείο, μαζί με την οικοσκευή, το ρουχισμό κλπ., έγινε δωρεά στον Δήμο της Σπάρτης το 1996 από τον αείμνηστο Λεωνίδα Μανουσάκη. Στο μουσείο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα μέσα από τις αναπαραστάσεις των χώρων της κατοικίας, τις εκθέσεις αντικειμένων και τις προβολές πολυμέσων, να γνωρίσουν όψεις της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής μίας άλλης εποχής, των ανθρώπων που κατοίκησαν και δημιούργησαν τη νέα πόλη της Σπάρτης. Τότε που η Σπάρτη ήταν ωραία.

Ένας περαστικός, κάνοντας τον περίπατο του στην οδό Ανανίου εάν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει Μουσείο, είναι αδύνατον να το αντιληφθεί. Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης! Στο διάζωμα της οδού, μισό μέτρο χορτάρι, η είσοδος του μουσείου χορταριασμένη με την κλειδαριά σκουριασμένη οριακά να κρατά την πόρτα της αυλής κλειστή. Στο εσωτερικό της αυλής και στη βεράντα του νεοκλασικού, συκές πάνω από ενάμισι μέτρο, καλύπτουν όλη την πόρτα... Οι γκρεμισμένοι αρμοί της πέτρινης κατοικίας μαζί με το χώμα έχουν σκεπάσει τον περιβάλλοντα χώρο, θυμίζοντας εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο περιμένει καρτερικά το πλήρωμα του χρόνου για να γκρεμίσει εντελώς. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα του Μουσείου σήμερα αγαπητοί συμπολίτες.

Ο κύριος Δούκας καυχάται συνεχώς για τον πολιτισμό της πόλης της Σπάρτης, κάνει ομιλίες, γράφει βιβλία και δίνει μεγάλες υποσχέσεις. Τι όμως έχει κάνει ουσιαστικά για τον πολιτισμό αυτής της πόλης; Η απάντηση ψιθυρίζεται καθημερινά στα στόματα των πολιτών...! Τίποτα! Τίποτα για πολιτισμό! Κάποιος πολίτης θα μπορούσε να πει, εδώ η πόλη μας ασφυκτιά στα σκουπίδια, τον πολιτισμό περιμένουμε; Ναι! Τον περιμένουμε! Κάποιοι έχουν κοπιάσει για να δημιουργηθεί αυτό το μουσείο και κάθε μουσείο και κάθε σημείο της πόλης που σήμερα με τη παρούσα Δημοτική Αρχή είναι εγκαταλελειμμένο. Η απαράδεκτη στάση της Δημοτική Αρχής λειτουργεί ως αντικίνητρο για μελλοντικές δωρεές.

Ντροπή σας κύριε Δούκα, η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο…

εγκατάλληψη 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βασιλική Λακωνίας

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ