Γ.ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ … ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ…..ΑΠΑΝΤΗΣΑ….ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΙΟΣ!"



Η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα αφιερωμένη στους γονείς. Μια συμβολική ημέρα στην αρχή του καλοκαιριού, που αντανακλά την θερμή σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών.

Οι γονείς έχουν την πρωταρχική ευθύνη για την σωστή ανατροφή και την προστασία των παιδιών. Μεταξύ άλλων, οι γονείς έχουν την αποστολή της δημιουργίας σωστών γονιών στο μέλλον, διότι έτσι συνεχίζεται ομαλά η ζωή. Τα παιδιά γίνονται κάποτε γονείς και αν έχουν μεγαλώσει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση, τότε προσφέρουν τα ίδια στα δικά τους παιδιά, διότι το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Σίγουρα δεν εξηγείται μόνο με το νόμο της βαρύτητας. Για να καταλάβει κανείς την αγάπη των γονιών του, πρέπει πρώτα να κάνει δικά του παιδιά!

Αυτή λοιπόν είναι η αποστολή μας, η δημιουργία υγιούς οικογένειας, όπου τα μέλη της εμπνέουν εμπιστοσύνη και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο προστασίας για όλους. Άνθρωποι ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Εξασφαλίζοντας ισορροπίες. Προσφέροντας βοήθεια και εκπαιδεύοντας το παιδί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συμβάλουμε σωστά στην υγιή ανάπτυξη του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όταν οι γονείς κάνουν πάρα πολλά για τα παιδιά τους, εκείνα δεν κάνουν πάρα πολλά για τον εαυτό τους!

Ας δείξουμε στα παιδιά μας πόσο τα αγαπάμε και πόσο περήφανοι νιώθουμε για αυτά. Όλοι αξίζουν και χρειάζονται ένα μπράβο! Όσο και αν νομίζει κάποιος έφηβος ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό σε αυτόν τον κόσμο από έναν γονιό, εμείς πρέπει να δείχνουμε υπομονή και κατανόηση. Είμαστε εκεί για να ακούμε και να συμβουλεύουμε αυτό που ταιριάζει στο παιδί μας και όχι σε εμάς. Οι γονείς είναι το ακροατήριο, όπου το παιδί απευθύνεται ελεύθερα χωρίς δισταγμό, είτε για να το σοκάρει, είτε για να το ευχαριστήσει και εκεί έρχεται η ωριμότητα… όταν ξαφνικά το ακροατήριο χάνεται.

Πολύ σοφά κάποιος παρατήρησε: όταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα τα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια!!!Θέλοντας να δείξει πόσο δύσκολο είναι τα παιδιά να καταλάβουν τον ενδιαφέρον και την αγωνία των γονιών τους.

Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία και των δύο γονέων, της μητέρας και του πατέρα σε μια οικογένεια. Μια ενωμένη οικογένεια. Λένε, ότι ο άνθρωπος γερνάει όταν χάνει την μάνα του. Μαζί χάνεται η πηγή ζωής. Για το λόγο αυτό, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του, είναι να αγαπάει και να στηρίζει την μάνα τους, για να μην είναι εκείνη μια μάνα χωρίς ζωή και χωρίς χαμόγελο, γεγονός που θα στερήσει και την ευτυχία των παιδιών.

Σήμερα δώστε μια αγκαλιά στα παιδιά σας! Ακούστε τα, παραπάνω από ότι συνήθως! Χαμογελάστε! Νιώστε τυχεροί για τους δικούς σας λόγους! Ας μην αφήσουμε την τηλεόραση να γίνει ο τρίτος γονιός.


Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης Γερμανίας, με Master στη Διοίκηση των Μονάδων Υγείας, στην Αθλητιατρική και την Βιοστατιστική – Μεθοδολογία της Έρευνας, Μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ Λακωνίας.



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ