Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης από τις Περιφέρειες της ΕλλάδαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση των Διαχειριστικών
Σχεδίων Βόσκησης από τις Περιφέρειες της Ελλάδας

. Ευρεία τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ Σίμου Κεδίκογλου με τους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης

Τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την άμεση υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης» έλαβε από τους Αντιπεριφερειάρχες, υπεύθυνους Αγροτικής Παραγωγής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε κατόπιν πρωτοβουλίας του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Πρωτογενούς τομέα κ. Παναγιώτης Κούφελος, ο Αντιπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπ. Αγ. Ανάπτυξης Π. Δ. Μακεδονίας κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς τομέα Π. Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Αντιπ. Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Π. Ιονίων Νήσων κ. Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς Τομέα Π. Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς Τομέα Π. Πελοποννήσου κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, η Αντιπ. Ορεινής –Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας Π. Στερεάς Ελλάδας κα. Κατερίνα Καλαντζή.

Συμμετείχαν επίσης, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Τσαγκαλίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/σης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Μηλαίος, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών ΥΠΑΑΤ κα. Στυλ. Νικολάου, ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εκπόνησης του έργου από τις Περιφέρειες, παροτρύνοντας τους εκπροσώπους να επιταχύνουν τις διαδικασίες που επιτάσσει η προγραμματική σύμβαση καθώς όπως τόνισε πέρα από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και ένα απαραίτητο εργαλείο για τον κλάδο της κτηνοτροφίας που θα εξασφαλίσει τις κοινοτικές ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους.

Επανέλαβε δε ότι τα «Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης» αποτελούν βασική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ και διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για περαιτέρω διευκρινήσεις. Επισήμανε επίσης, ότι με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, μπαίνει ένα τέλος στην κωλυσιεργία ετών ζητώντας την αρωγή των 13 Περιφερειών. «Έχουμε χάσει χρόνια, δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να τρέξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, τα αιρετά όργανα έλαβαν τις απαραίτητες απαντήσεις στους προβληματισμούς που εξέφρασαν και συναίνεσαν στην προτροπή του ΥφΑΑΤ για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών του έργου.Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ