ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ : Τηλέφωνα για ραντεβου 27323.60570, 27323.60536 και 27313.63227, 27313.63220Συνεχίζεται ο Πληθυσμιακός έλεγχος με μαστογραφία και τέστ ΠΑΠ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Μονεμβασιάς

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελου Χρονά, του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη, του Δημάρχου Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, της Δημοτικής Συμβούλου Υγείας Μαρίας Χαραμή καθώς και του Διοικητικού Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Αναστασίου Μυρίλλα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες η δεύτερη φάση πληθυσμιακού ελέγχου με δωρεάν μαστογραφία και τέστ Παπανικολάου στο Δήμο Μονεμβασιάς.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασιάς και υλοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.
Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και οι εξετάσεις αφορούν σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών που τους γίνεται Τεστ Παπανικολάου, και τις γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω που διενεργείται επιπλέον και Μαστογραφία (CR).
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι και ο επανέλεγχος όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου Μολάων.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27323.60570, 27323.60536 και 27313.63227, 27313.63220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ οι γυναίκες θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στηρίζει την συγκεκριμένη δράση και, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της, που βρέθηκαν στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω του κορωνοϊού οι πολίτες διστάζουν να πάνε για προληπτικό έλεγχο .
Στους ανωτέρω καρκίνους όμως τόσο η πρόληψη όσο και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και η υλοποίηση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων βοηθά ώστε καμία γυναίκα να μην μείνει χωρίς έλεγχο, ακόμα και αν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα θα καλύψει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ