Στην Πύλο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας για τις εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας



Κορυφώθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην Πύλο ο τριήμερος εορτασμός της 194ης επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, ο οποίος έγινε φέτος παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Παρών στις σημερινές εκδηλώσεις ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -ο οποίος το μεσημέρι παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino-, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος και την Βουλή ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Οι εκδηλώσεις σήμερα ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί με την έπαρση και μεταφορά των σημαιών της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, παρισταμένων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Λοτζ, του ακολούθου Αμυνας της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αλεξέι Μόροζ και του Νικολά Κρουαζέρ πρώτου συμβούλου και αναπληρωτή του Γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα, καθώς επίσης και των περιφερειακών και τοπικών Αρχών.

Στις 10.30 τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Στις 11 εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων την οποία ακολούθησαν κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας. Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος εκφώνησε ομιλία με θέμα “Το μήνυμα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) και οι αξίες της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης”.

Στις 11.30 εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των πεσόντων Βρετανών, Γάλλων και Ρώσων στα νησιά Χελονήσι, Φανάρι και Σφακτηρία αντίστοιχα, στα οποία οι ξένοι διπλωμάτες και οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος μετέβησαν με πλωτά μέσα.

Στις 12 το μεσημέρι οι Φιλαρμονικές Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων παιάνισαν εμβατήρια σε κεντρικούς δρόμους της Πύλου και στις 5 το απόγευμα έγινε η υποστολή των σημαιών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 8 σήμερα το βράδυ, με μουσική παράσταση επετειακού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.



ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στις σημερινές εκδηλώσεις παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Αννα Καλογερόπουλου, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, ο διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουδάκης, ο διοικητής ΚΕΕΜ (Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασµού Μεταφορών) ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο υποναύαρχος Γιώργος Καραγεώργος γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος, ο σμήναρχος Κωνσταντίνος Καραβλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου υποστράτηγος Γιώργος Πουρναράς κ.α.






Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ