99 % : Ιστορικό ρεκόρ στα OLYMP TASTE AWARDS για τους ελαιώνες ΣακελλαρόπουλουΜε την υψηλότερη βαθμολογία διαχρονικά στον διαγωνισμό

• Με 9 στα 9 για τις επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

• Με 1 πλατινένιο, 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβεία υψηλής ποιότητας

• Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 340 διεθνών βραβείων, για Έλληνα ελαιοπαραγωγό


Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 6ο διεθνή διαγωνισμό OLYMP TASTE AWARDS 2021, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 14 έως 21 Ιουνίου 2021, ενώ γίνεται για 6η χρονιά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα εννιακόσια (900) και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του όμιλου για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, κύριοι Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Να σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2021, με εννέα (9) βιολογικές και gourmet επιτραπέζιες ελιές. Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων τιμήθηκαν για το ελαιοπροϊόν τους «Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ», με βαθμολογία 99% και Platinum Award.

Η τιμητική αυτή βαθμολογία του 99%, αποτελεί το απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας που έχει δοθεί σε διαγωνιζόμενο προϊόν, από το ξεκίνημα του γαστρονομικού διαγωνισμού OLYMP TASTE AWARDS, έως σήμερα. Αξίζει σημειολογικά δε να σημειωθεί ότι σε κανένα διεθνή διαγωνισμό δεν υφίσταται βαθμολογία του 100 %.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διεθνή επιβράβευση η επίτευξη της συγκεκριμένης βαθμολογίας του 99% για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στις επιτραπέζιες ελιές Καλαμών, παράλληλα με τις επίσης πολύ υψηλές βαθμολογίες των υπόλοιπων δειγμάτων ελιών τους, που συγκέντρωσαν 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο υψηλής ποιότητας, από το Jury Panel των πολύ γνωστών επαγγελματιών Chef στα OLYMP TASTE AWARDS 2021.

Αναλυτικότερα, οι εννέα (9) βιολογικές και gourmet επιτραπέζιες ελιές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2021, είναι:

Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο (99 %)

ΤΕΛΙΕΣ gourmet ελιές – ΧΡΥΣΟ βραβείο (94 %)

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ gourmet ελιές – ΧΡΥΣΟ βραβείο (94 %)

ΠΡΑΣΙΝΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ελιές με ΟΥΖΟ - ΧΡΥΣΟ βραβείο (92 %)

ΑΓΟΥΡΟΕΛΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (92 %)

ΜΗΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο (87 %)

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που ιδιοπαράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr