Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται η αναδιάρθρωση της δενδροκαλλιέργειας

 

Στην αναδιάρθρωση της δενδροκαλλιέργειας συμπεριλαμβάνεται και η καλλιέργεια αποξηραμένου σύκου.

Κονδύλι ύψους 147 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναδιάρθρωση της δενδροκαλλιέργειας, ανάμεσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η καλλιέργεια του αποξηραμένου σύκου.

Την διαβεβαίωση αυτή, πήρε τουλάχιστον, η ΣΥΚΙΚΗ, σε συνάντηση που είχε με το ΥπΑΑΤ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΣΥΚΙΚΗΣ, εντάχθηκαν περίπου 147 εκ ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναδιάρθρωση δενδρωειδών καλλιεργειών και μάλιστα με ποσοστό ενίσχυσης 80% αντί του 30%, που είναι το γενικό ποσοστό στήριξης για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα είναι από τα πρώτα που θα υλοποιηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σύμφωνα με τον ΥπΑΑΤ η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της εμπεριστατωμένης μελέτης που έχει κατατεθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ. Να σημειωθεί ότι η αισιόδοξη πρόβλεψη είναι να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση εντός του 2021 και όχι το 2022 όπως αρχικά προβλέπεται.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποσταλεί ο φάκελος για την έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών αποξηραμένου σύκου των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ευβοίας, στο πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού.

ΠΗΓΗ: IN.GR

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr