Παρέμβαση Δαβάκη στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για την Αγία Σοφία


Παρέμβαση Δαβάκη στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για την Αγία Σοφία


Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που γίνεται στο Βελιγράδι, έλαβε τον λόγο και ο βουλευτής Λακωνίας και μέλος της ΔΣΟ Θανάσης Δαβάκης.

Κατά την ομιλία του ο Λάκωνας βουλευτής, αφού έκανε μία ιστορική αναφορά σχετικά με τις διαχρονικές μας σχέσεις με τη Σερβία – όπως αυτές αναδεικνύονται και από την καταγωγή της μητέρας του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ελένης Δραγάση, κόρης του Σέρβου ηγεμόνα Κωνσταντίνου Δραγάση – ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να ενδυναμώσουν τις προσπάθειες για την περαιτέρω ανάδειξη και δημοσιοποίηση της απαράδεκτης επιλογής της τουρκικής κυβέρνησης να μεταβληθεί η Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, γεγονός που αποτελεί προσβολή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την Ορθοδοξία.

«Πρέπει το όργανο στο οποίο συμμετέχουμε, ένα όργανο που συγκεντρώνει εκπροσώπους από πολλούς ορθόδοξους λαούς, να αυξήσει τις προσπάθειες αλλά και τις πιέσεις, προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα το μεγάλο ατόπημα της Τουρκικής κυβέρνησης προς τον πολιτισμό και την ορθοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάκωνας βουλευτής.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των χριστιανικών πληθυσμών, των χώρων λατρείας και των μνημείων που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται εμφύλιες συγκρούσεις, όπως η Συρία, ζητώντας από τα μέλη της ΔΣΟ να πιέσουν τις κυβερνήσεις των κρατών που εκπροσωπούν για να βρεθούν συντονισμένες λύσεις για την προστασία τους.Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr