ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ για παρουσία του Σχολικού Νοσηλευτή στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείουΗ παρουσία του Σχολικού Νοσηλευτή στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου είναι ένα βήμα για ίσα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή με συστηματικό νόσημα!

Αγαπητέ κ. Υπουργέ Παιδείας,

Η ύπαρξη σχολικού νοσηλευτή είναι απαραίτητη στα σχολεία και πρέπει να υποστηριχθεί έμπρακτα από την πολιτεία με τις αναγκαίες προσλήψεις, αν θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και ίσα προνόμια σε όλες τις οικογένειες!

Η επιπλοκή ή η έξαρση μιας νόσου και το ατύχημα, δεν κοιτάζουν την ώρα, αλλά έρχονται αναπάντεχα οποιαδήποτε στιγμή! Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ολόκληρος ο χρόνος, λέει ο σοφός λαός!

Για αυτό θα πρέπει οι σχολικοί νοσηλευτές να καλύπτουν και το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, δίνοντας την ευκαιρία για ίσα δικαιώματα και στους μαθητές με αναπηρία ή με συστηματικό νόσημα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για ελάφρυνση του προγράμματος των γονέων τους. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ένα παιδάκι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των γονέων να μην προχωρήσει γιατί δεν μπορεί να μείνει στο ολοήμερο σχολείο εξαιτίας της πάθησης του ή να αναγκάζεται να υπογράφει με υπεύθυνη δήλωση ο γονιός ότι αναλαμβάνει την ευθύνη! Δεν αξίζουν τέτοια για τα παιδιά μας.

Η παρουσία του σχολικού νοσηλευτή στο ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί. Η σύμβαση του σχολικού νοσηλευτή θα πρέπει να προβλέπει την εργασία στο ολοήμερο πρόγραμμα και να αμείβεται για αυτό! Μάλιστα θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις περισσότερων του ενός σχολικού νοσηλευτή με εναλλαγή της βάρδιας, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ώρες. Το απαράδεκτο φαινόμενο να υπογράφουν οι σχολικοί νοσηλευτές σύμβαση 25 ώρου και να υποχρεώνονται να καλύπτουν και το ολοήμερο πρόγραμμα, είναι αντίθετο με τον εργασιακό κώδικα των ίσων δικαιωμάτων!

Τα ίσα δικαιώματα διαχωρίζουν τις κοινωνίες από τη ζούγκλα!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Μουζόπουλος MSc, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νοσοκομείου Σπάρτης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ