ΔΟΥΚΑΣ: "εγώ δεν γεννήθηκα στη Σπάρτη ώστε να έχω στρατιές συμμαθητών από το δημοτικό και το γυμνάσιο, στρατιές συμφητοιτών, συγγενών και κουμπάρων και παρεών να με στηρίζουν στα δύσκολα! "



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


1. Σήμερα μεσημέρι Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024 παρέδωσα στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σπάρτης τα «κλειδιά» του Δημαρχείου, σε μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα.
Του εύχομαι να είναι σιδηροκέφαλος!

2. Είναι αυτονόητο πως αν και όποτε χρειαστεί, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα στηρίξουμε τη νέα δημοτική αρχή στο έργο της.

3. Συγχαρητήρια και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.

4. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω εκείνους τους συνεργάτες μου που, που έμειναν δίπλα μου αυτά τα τέσσερα χρόνια και δούλεψαν σκληρά με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια για το καλό του Δήμου Σπάρτης.


5. Με εξαίρεση την υπόθεση της «Κωνσταντίνου Παλαιολόγου», για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και για την οποία η οποιαδήποτε δημοτική αρχή θα αντιμετώπιζε ακριβώς και δυστυχώς τα ίδια προβλήματα, με πολύ στενά περιθώρια νομικών ελιγμών, ο δρόμος για τη νέα δημοτική αρχή είναι καλά στρωμένος για να υποδεχθεί το αύριο.

6. Ομολογώ ότι «ζηλεύω» αφού η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα έχει να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα προβλήματα με τα οποία ήρθα αντιμέτωπος από την πρώτη κιόλας μέρα.

6. Με τον ανόητο νόμο που είχε θεσπιστεί, κληθήκαμε να διοικήσουμε μόνο με 11 στους 41 δημοτικούς συμβούλους.

7. Παράλληλα αντιμετωπίσαμε δυο χρόνια πανδημίας με υπηρεσίες αναγκαστικά κλειστές ή σε υπολειτουργία.

8. Καμία Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να πετύχει ουσιαστικά μέσα μόνο σε δυο χρόνια όσα πετύχαμε εμείς!

9. Η ισχνή μειοψηφία μας στο δημοτικό συμβούλιο, έδωσε θάρρος σε ορισμένους από τους εκλεγμένους με την παράταξή μου συμβούλους να φερθούν «τυχωδιοκτικά», να νομίσουν ότι έγιναν σπουδαίοι, και να θεωρούν πως με τα αξιώματα που εγώ τους έδωσα, μπορούσαν να απαιτούν πράγματα, να εκβιάζουν καταστάσεις και τελικά να αυτομολούν.

10. Ο νέος νόμος ευτυχώς επιτρέπει πλέον στη Δημοτική Αρχή να έχει άνετη και ισχυρή πλειοψηφία (21 στους 35 συμβούλους) και να μπορεί να κάνει τη δουλειά της, χωρίς «ψωροεκβιασμούς».

11. Η μειοψηφία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο διευκόλυνε και τη δημιουργία ενός τοξικού περιβάλλοντος και συνεχών επιθέσεων μέσα αλλά και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Αν δε η Πρόεδρος ή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποδειχθεί πολύ κάτω του μετρίου, τότε η κατάσταση και η δίχως ουσία τοξικότητα, επιδεινώνεται σε βάρος κάθε δημιουργικής προσπάθειας.

12. Με τη νέα νομοθεσία, η αντιπολίτευση έχει πολύ περιορισμένη δυνατότητα ανεξέλεγκτων επερωτήσεων και ανούσιων τοξικών σχολίων με στόχο την αυτοπροβολή.

{Ακόμα και όταν με επισκέφθηκε στη Σπάρτη ο περίφημος Gerard Butler των «300» και έτρεξε και με την ‘Δάδα’ των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, προσφέροντας στη Σπάρτη δωρεάν διαφήμιση ισόποση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κάποια ξεφτέρια ζήτησαν κατ’ επανάληψη τη σύλληψή μου γιατί τάχα ο Butler θα έφερνε στη βαλίτσα του τον κορωνοϊό!
Το πρώτο κρούσμα στη Σπάρτη σημειώθηκε 4 1/2 μήνες αργότερα!!!}

Τέτοια τοξικότητα είχα να αντιμετωπίσω συνέχεια!

Όλα αυτά όμως περιορίζονται με το νέο νόμο!!

13. Εν μέρει το καταλαβαίνω• αν και η οικογένειά μου είναι από τις πιο ορίτζιναλ Σπαρτιατικές (πάνω από 500 χρόνια, εγώ δεν γεννήθηκα στη Σπάρτη ώστε να έχω στρατιές συμμαθητών από το δημοτικό και το γυμνάσιο, στρατιές συμφητοιτών, συγγενών και κουμπάρων και παρεών να με στηρίζουν στα δύσκολα!

Αλλά ‘c’est la vie’, όπως λενε οι Γάλλοι!

14. Παραδίδουμε λοιπόν το Δήμο σε μια κατάσταση όπου όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες εργάζονται με επιμέλεια και είναι «ρονταρισμένες», πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα των δήμων.

15. Φυσικά ας μη γελιόμαστε! Δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι που αποδείχθηκαν πολύ κάτω του μετρίου - αφήνοντας σε άλλους συναδέλφους να βγάλουν τη δουλειά που δεν έβγαζαν αυτοί!!

Όμως υπήρξε και πλήθος αρίστων υπαλλήλων!
Η ισοπέδωση δεν ωφελεί κανέναν.

16. Παραδίδουμε λοιπόν τη σκυτάλη με τις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τα ξενοδοχεία σε οικονομική άνθηση και με σχεδόν μηδενική ανεργία, ενώ οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται στο να βρουν προσωπικό για τα μαγαζιά τους.

17. Ήδη δημοσιοποιήσαμε δελτία τύπου με αναλυτικά στοιχεία απολογισμού και επιτευγμάτων μας για κάθε κλάδο ξεχωριστά.

18. Η Δημοτική μας Αρχή ανέβασε ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό την Αγροτική Ανάπτυξη και την Εξωστρέφεια, πυλώνες που συντέλεσαν καταλυτικά στην οικονομική άνθιση της περιοχής μας (με όλες τις δράσεις και ενέργειές μας βάλαμε τη Σπάρτη στο παγκόσμιο Χάρτη).

19. Η νέα δημοτική αρχή έχει στα χέρια της τα εφόδια που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια.

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE