"Απλοποιούμε τις διαδικασίες, επίκειται συμφωνία και με το Πακιστάν"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καιρίδης σε Δαβάκη για εργάτες γης:

Απλοποιούμε τις διαδικασίες, επίκειται συμφωνία και με το Πακιστάν


Στη νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη, για την επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για τη μετάκληση εργατών γης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, απάντησε ότι το υπουργείο έχει προγραμματίσει τη χρήση νέων τεχνολογικών παρεμβάσεων με τις οποίες, σε συνδυασμό με τη θέση σε ισχύ του νέου Κώδικα Μετανάστευσης από 1-1-2024, αναμένεται να απλοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί η διαδικασία εξέτασης των σχετικών αιτήσεων.


Επιπλέον, ο υπουργός κατέθεσε τα στοιχεία που ζήτησε ο Λάκωνας βουλευτής σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν για την περιοχή της Λακωνίας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για το 2022 εκκρεμούν 129 αιτήσεις Λακώνων παραγωγών που αφορούν 133 πολίτες τρίτων χωρών, ενώ για το 2023 οι εκκρεμούσες αιτήσεις αυξάνονται δραματικά στις 773 για 1412 πολίτες τρίτων χωρών.


Σχετικά με το ερώτημα για τη σύναψη διμερών συμφωνιών και με άλλες χώρες στο πρότυπο των συμφωνιών Ελλάδας - Αιγύπτου και Ελλάδας - Μπαγκλαντές, ο υπουργός απάντησε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει υπογράψει δήλωση προθέσεων με το Πακιστάν ώστε να ξεκινήσουν σχετικές διερευνητικές συζητήσεις. Για την πορεία δε των δύο ανωτέρω συμφωνιών, αναμένεται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών.


Αναφερόμενος στην απάντηση αυτή, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:


«Από την απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου προκύπτει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να επισπευστεί η διαδικασία μετάκλησης εργατών γης, μέσω νέων τεχνολογικών παρεμβάσεων και της εφαρμογής του νέου Κώδικα Μετανάστευσης.


Όμως το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, ενόψει μάλιστα της νέας περιόδου συγκομιδής του ελαιοκάρπου και των εσπεριδοειδών που ξεκινάει σύντομα, αφού παραμένει σε εκκρεμότητα μεγάλος αριθμός αιτήσεων στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Λακωνίας, γεγονός που καθιστά αναγκαίο το συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Μετανάστευσης και Ασύλου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.


Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/12343351.pdf»Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE