Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης




Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 ήταν το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού. Το απόγευμα της ημέρας αυτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο νόημα του Ψυχοσάββατου του Ρουσαλιού επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία μας το τοποθέτησε σε μία χαρμόσυνη περίοδο ακριβώς για να καταδείξει την ανάγκη να ενθυμούμαστε τους κεκοιμημένους τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες της ζωής μας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εορτής της Πεντηκοστής και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, το οποίο έγινε αισθητό με τρεις κυρίως τρόπους: ως «βίαια πνοή» , ως πύρινες γλώσσες, αλλά και από τη θεαματική αλλαγή στάσης των αποστόλων, που έπαψαν να φοβούνται και κήρυξαν με σοφία και πάθος τον Λόγο του Χριστού. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι θα καταλάβουμε αν έχουμε το Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας, αν κι εμείς αλλάξουμε κατεύθυνση στη ζωή μας τοποθετώντας στο επίκεντρο τη θυσιαστική αγάπη, τη μετάνοια και τη φιλανθρωπία.

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του Κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δήμου για την άψογη, όπως πάντα, παρουσία της, καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν, ενώ τους προέτρεψε αφενός να τιμούν σε κάθε ευκαιρία τους κεκοιμημένους, αφετέρου να έχουν μνήμη θανάτου.











Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ