ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣΤην Παρασκευή 21 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενο από τον υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας Αλέξη Τσαλπατούρο, το Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δήμου Μονεμβασίας Ιωάννη Γουναλάκη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σοφία Δουμάνη και Νικόλαο Βλάχο, πραγματοποίησε σειρά από συναντήσεις εργασίας με θεσμικούς φορείς της Νεάπολης, για θέματα Υποδομών.

Πρώτος σταθμός ήταν το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, όπου έγινε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Κ.Υ. κ. Ιωάννη Μιχαλέτο. Αναδείχθηκαν βασικά ζητήματα:

Η στελέχωση του Κ.Υ. σε ειδικότητες, τόσο ιατρών όσο και οδηγών για τα ασθενοφόρα.

Η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Μολάων, που έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο αριθμό διακομιδών σε νοσοκομεία που βρίσκονται πολύ μακρύτερα, πράγμα που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο λόγω της χρονικής επιβάρυνσης από το ανεπαρκές οδικό δίκτυο.

Το θεμελιώδες ζήτημα των χαμηλών μισθών του υγειονομικού προσωπικού, πράγμα που έχει επανειλημμένα αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως βασική παράμετρο για την σημερινή απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

Επόμενος σταθμός ήταν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, όπου τα μέλη μας υποδέχθηκε ο επικεφαλής του Κλιμακίου κ. Λ. Μαχαίρας, μαζί με τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Σημαντικά ζητήματα παρουσιάστηκαν στα μέλη μας από τους ένστολους της Π.Υ.:

Ένα ζήτημα σχετικό με τις υποδομές, που τέθηκε από τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ήταν η έλλειψη σωστού οδικού δικτύου, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, αλλά και δυσχεραίνει την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων για την διαχείριση των διαφόρων συμβάντων.

Η παλαιότητα των οχημάτων επίσης τέθηκε ως ζήτημα. Παρά τις συντονισμένες ενέργειες που πάντοτε γίνονται για τη σωστή συντήρηση των οχημάτων, η μεγάλη παλαιότητα είναι σαφώς σε βάρος της αξιοπιστίας.

Η θερινή περίοδος επίσης χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης, ειδικά ως προς την στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας κ. Γεώργιο Μπουτέρη, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών του Δήμου Μονεμβασίας. Τα βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση ήταν:

Η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του ειδικού κανονισμού Λιμένα Νεάπολης, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση του αγκυροβολίου στον όρμο σε σχέση με άλλες χρήσεις που συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Η ανάγκη για επιτάχυνση ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με την Μαρίνα της Μονεμβασίας, ώστε να καλύπτει την συνεχή αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.

Η ανάγκη για συντονισμένη συνεργασία, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την κατασκευή του δικτύου των υδατοδρομίων στις παράκτιες εγκαταστάσεις, ώστε να αξιοποιηθούν τα υδροπλάνα, τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας όσο και για τις επιβατικές μεταφορές , με έμφαση στους Λιμένες Νεάπολης και Μονεμβασίας.

Η ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής των λιμενικών εγκαταστάσεων στην λιμενική εγκατάσταση Παλαιοκάστρου, του τουριστικού λιμένα Παλαιοκάστρου, της Πούντας και των λιμενικών υποδομών υποδοχής κρουαζιεροπλοίων στην Μονεμβασία.

Από όλες τις συναντήσεις εργασίας αναδείχθηκε ένας κοινός παρονομαστής, ότι η περιοχή των Βοιών έχει βασικές ελλείψεις σε υποδομές, κυρίως επί των οδικών, αλλά και επί των θαλασσίων μεταφορών. Οι ελλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με την ενεργειακή απομόνωση της περιοχής, συνιστούν ανασταλτικό παράγοντα, τόσο για την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για την εξασφάλιση βασικών παραμέτρων της ποιότητας ζωής, που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Οι συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της περιοχής των Βοιών θα συνεχιστούν, σε τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δημόσιο έλεγχο και εξασφάλιση επαρκούς επιπέδου στις βασικές υποδομές όλης της χώρας.Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ