Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου σε Πλατάνα και Βορδόνια



Την Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τίμησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 η Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Πλατάνας.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέβαλε τη μορφή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, ο οποίος σύμφωνα με τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά, φωτισμένος από το Άγιο πνεύμα, βρέθηκε στην είσοδο του Ναού των Ιεροσολύμων κατά την Υπαπαντή του Χριστού. Ζήτησε κι έλαβε στην αγκαλιά του το Θείο Βρέφος και στη συνέχεια αναφώνησε το περίφημο «Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα…». Προείδε, ακόμη, τον μαρτυρικό σταυρικό θάνατο του Κυρίου και προείπε στην Παναγία τις θλίψεις που θα δοκίμαζε γι’ Αυτόν. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους κατοίκους της Πλατάνας υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Tην κυριώνυμη ημέρα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Βορδόνιας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να ασπαστεί και να ακολουθήσει κάθε χριστιανός την ‘’εν Χριστώ ζωή’’, η οποία αποτελεί την μόνη οδό για μία επίγεια ζωή με νόημα, αλλά είναι και ο οδοδείκτης για την Αιώνια ζωή. Πριν την απόλυση, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο εφημέριο του χωριού, τον π. Παναγιώτη Κυριακούλια, που μέχρι πρότινος διακονούσε την Ενορία Γκοριτσάς. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρωτ. Νεκτάριο Παπαδόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Καστορείου, που εξυπηρετούσε το χωριό, καθώς και τον ιερομόναχο, π. Νίκωνα Αθανασόπουλο, για την ολοπρόθυμη προσφορά του στα χωριά της περιοχής. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες στον ομογενή, μεγάλο ευεργέτη του τόπου μας, κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, ο οποίος κατάγεται από τη Βορδόνια, επειδή ανέλαβε να κτίσει οικία για τον εκάστοτε κληρικό της Ενορίας, ενώ, μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, παραχώρησε το ισόγειο της δικής του οικίας στο νέο εφημέριο του χωριού.





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ