Τρένο, ΣΔΙΤ απορριμμάτων και αντικειμενικές αξίες στη συνάντηση Νίκα - Γεραπετρίτη



Συνάντηση είχε στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.



ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΡΕΝΟΥ

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφερόμενος ειδικότερα στην γραμμή των αρχαιολογικών χώρων Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, επισημαίνοντας και την έκφραση της θετικής γνώμης που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου στην Αρεόπολη.

Οπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, θα υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.



ΣΔΙΤ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ακόμα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για τα προβλήματα που η εν λόγω ΣΔΙΤ αντιμετωπίζει.

Τα προβλήματα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι διαφόρων τύπων με την αρμοδιότητα για την επίλυση των οποίων να αναφέρεται σε τουλάχιστον τρία υπουργεία, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης.



ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξ άλλου, επισήμανε στον υπουργό Επικρατείας την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών -αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στον Δήμο Καλαμάτας, όπου η τιμή ζώνης “εκτινάχτηκε” από τα 900 στα 1.700 ευρώ.

Στη σχετική συζήτηση, ειδικότερα, ο Π. Νίκας χαρακτήρισε “παράλογο” αυτό συνέβη με τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών στη συγκεκριμένη περιοχή και κάλεσε τον υπουργό να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα σε βάθος ώστε “να ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της δικαιοσύνης”.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ