Αγιασμός και πρώτο κουδούνι για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γυθείου

 Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γυθείου, στην Κοινότητα Αγίου Βασιλείου Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Με γνώμονα τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού, με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο αγιασμός.

Η νέα σχολική μονάδα ξεκινά τη λειτουργία της με έξι μαθητές. Το εκπαιδευτικό δυναμικό αποτελούν δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί, το έργο των οποίων θα επικουρούν γυμναστής και εικαστικός, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και για ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, λογοθεραπευτή και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

«Από την πλευρά μας ως Δήμος καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να βρει τις εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά. Διαβεβαιώνουμε δε ότι πρόθεσή μας είναι η άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του σχολείου, ενός σχολείου που ανάλογό του δημιουργείται πρώτη φορά στον Δήμο μας», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κα Γεωργία Λυροφώνη.

Όπως άλλωστε συμπλήρωσε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, «είναι σταθερή μας επιδίωξη η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η δημιουργία των απαραίτητων εφοδίων για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλότερη ένταξη όλων των μαθητών στην κοινωνία».

Από πλευράς Δήμου μνημονεύτηκε εξάλλου η συμβολή της αείμνηστης συμπατριώτισσάς μας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία το 2006 ως Υπουργός Παιδείας είχε υπογράψει την απόφαση ίδρυσης του σχολείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος και καλωσόρισε με ζεστασιά τους πρώτους μαθητές.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκων Τζινιέρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δρ Φώτιος Πολίτης, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πελοποννήσου κ. Αντώνιος Κοκκονός, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Σταύρος Λαμπρινάκος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτριος Ριφουνάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και γονείς.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ακόμη οι βουλευτές του νομού κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ