Αραχωβίτης: “Απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη η διακοπή ηλεκτροδότησης στα Νηπιαγωγεία της Σπάρτης”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης: “Απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη η διακοπή ηλεκτροδότησης στα Νηπιαγωγεια της Σπάρτης”Έωλες για ακόμη μία φορά αποδεικνύονται οι δεσμεύσεις των “Αρίστων” της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, καθώς, παρόλες τις επίμονες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα από το βήμα της Βουλής, ήδη από τον Ιούνιο, ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής ηλεκτροδότησης στα σχολεία της χώρας, στη Σπάρτη είχαμε ήδη τις πρώτες διακοπές στα δύο δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι!


Με αφορμή την πρωτόγνωρη αυτή πρακτική που συνιστά σοβαρή απειλή για το τι πρόκειται να επακολουθήσει τόσο σε δημόσιες δομές, όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσα στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε σχετική Ερώτηση, συνυπογραφόμενη από 18 ακόμη βουλευτές του κόμματος.Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι κρίσιμο και πρέπει να απαντηθεί:

Υπάρχει πρόβλεψη από την Κυβέρνηση για την κάλυψη του δυσθεώρητου κόστος ενέργειας στην σχολική χρονιά που ξεκινάει και κατά πόσο θα είναι αυξημένη η τακτική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη του επιπλέον αυτού κόστους;Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2022


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Περιβάλλοντος & Ενέργειας


Εσωτερικών


Παιδείας & ΘρησκευμάτωνΘέμα: «Διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ σε δημόσια νηπιαγωγεία της Σπάρτης»


Κατά την επανέναρξη των σχολείων και την επιστροφή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες μετά τις θερινές διακοπές, σε δυο νηπιαγωγεία του Δήμου Σπάρτης τούς περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η ΔΕΗ είχε προβεί σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκρέκα εντός του Κοινοβουλίου ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε δημόσιες δομές, στην περίπτωση των δυο νηπιαγωγείων του Δ. Σπάρτης η ΔΕΗ πραγματοποίησε διακοπή ηλεκτροδότησης και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Για το μέγεθος της αναλγησίας, που φτάνει στο σημείο να τρομοκρατεί τους πολίτες που βλέπουν υπέρογκους λογαριασμούς πλέον και την τιμή της κιλοβατώρας να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης έγιναν πολύ λίγες ημέρες μετά τον τελευταίο λογαριασμό και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο διακοπών πριν κανένας προλάβει να αντιδράσει.

Ταυτόχρονα με τα ζητήματα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και ενόψει ενός χειμώνα με αυξημένο το κόστος θέρμανσης των σχολείων, η ιδιωτική, κατά πλειοψηφία πλέον, ΔΕΗ προχωράει σε διακοπές ηλεκτροδότησης δημοσίων σχολείων.Επειδή είναι πρωτόγνωρο και απαράδεκτο η ΔΕΗ να προχωράει σε διακοπή ηλεκτροδότησης δημοσίων σχολικών μονάδων,


Επειδή οι διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργού φαίνεται ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την ιδιωτική, κατά πλειοψηφία πλέον, ΔΕΗ,


Επειδή αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική συνιστά σοβαρή απειλή για το τι πρόκειται να επακολουθήσει τόσο σε δημόσιες δομές όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά,Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


1. Δεσμεύεστε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε. σχολικές ή άλλες δημόσιες δομές;

2. Επαρκεί η χρηματοδότηση του Υπουργείου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων;

3. Υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την κάλυψη του δυσθεώρητου κόστος ενέργειας στην σχολική χρονιά που ξεκινάει; Κατά πόσο θα είναι αυξημένη η τακτική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη του επιπλέον κόστους;

4. Ισχύει η καταγγελία ότι εισπρακτικές εταιρίες της ΔΕΗ καλούν τις σχολικές διευθύνσεις εκβιάζοντας για διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας;


Οι ερωτώντες ΒουλευτέςΑραχωβίτης ΣταύροςΑλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Βίτσας Δημήτριος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κων/νος

Μωραϊτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE