ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ από τα 71.000.000€ για τα έργα οδικής ασφάλειας της Περ.Πελοποννήσου

 


Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά σε παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την σήμανση και την διαγράμμιση, απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και οι διευθυντές Τεχνικών Εργων των Π.Ε. και της έδρας, τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης για τα έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια, η οποία πρόσφατα εστάλη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οπως είναι γνωστό, για τα έργα αυτά έχει εγκριθεί πίστωση 71.000.000 ευρώ.

Η επικαιροποίηση καθίσταται αναγκαία, καθώς ορισμένα από τα προτεινόμενα στην εν λόγω μελέτη έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Περιφέρεια και ως εκ τούτου χρειάζεται να προκριθούν παρεμβάσεις σε άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -χρειάζεται επομένως μια σχετική επικαιροποίησή της.

 

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ

Κατά τη σημερινή σύσκεψη επισημάνθηκε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από την πιο πάνω πίστωση οι εργασίες σε γέφυρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίες επισημαίνονται ως έχουσες ανάγκη παρέμβασης στην σχετική έκθεση που συνέταξε το ΤΕΕ για την Περιφέρεια.

Τονίστηκε δε από την πλευρά του περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι αν προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα σε μία από τις πιο πάνω γέφυρες -της οποίας δεν έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια- ως υπεύθυνος θεωρείται ο οικείος διευθυντής Τεχνικών Εργων, καθώς είναι υποχρέωση των Διευθύνσεων των Π.Ε. η εκπόνηση μελέτης για την διασφάλιση των γεφυριών που χρήζουν παρέμβασης.

 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ – ΣΗΜΑΝΣΗ

Συζητήθηκε επίσης στην σύσκεψη, η εργολαβία για την οριζόντια και κάθετη σήμανση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με διαπίστωση ότι έχει ήδη σημανθεί και διαγραμμιστεί σημαντικό τμήμα του οδικού δικτύου ανά Π.Ε.

Υπολείπεται, όπως αναφέρθηκε, η τοποθέτηση ακόμα 2.000 πινακίδων ανά Π.Ε. οριζόντιας σήμανσης, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, όπως επίσης η αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων ΚΟΚ καθώς και πληροφοριακών.

Οσον αφορά δε στις προγραμματιζόμενες επιπλέον εργασίες διαγράμμισης, έγινε γνωστό ότι σε αυτές προβλέπονται, α) στην Αργολίδα, ο δρόμος από Αργος έως Φίχτι, β) στην Αρκαδία, ο δρόμος από Βλαχέρνα μέχρι όρια νομού και η παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Σπάρτης, γ) στην Κορινθία, ο δρόμος από το Γ.Ν. Κορίνθου προς την έξοδο της πόλης και η παλαιά εθνική οδός, καθώς και ο δρόμος από τον αυτοκινητόδρομο Α7 ώς την είσοδο της Νεμέας, δ) στη Λακωνία, η παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Σπάρτης, ο δρόμος προς Κυπαρίσσι και ο δρόμος από Αρεόπολη προς Γερολιμένα και Κότρωνα, ενώ ε) στη Μεσσηνία, η νέα είσοδος Καλαμάτας, ο δρόμος Κυπαρισσία – Φιλιατρά, η 7η επαρχιακή οδός και ο δρόμος από Μεσσήνη προς Αριστομένη καθώς και άλλα σημεία, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει πλήρης διαγράμμιση στον δρόμο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη.

Ολες οι πιο πάνω εργασίες, όπως τονίστηκε, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να υποβληθεί αρμοδίως αίτηση για τοποθέτηση πίλαρς ηλεκτροδότησης στα 25 σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας στα οποία πρόκειται να γίνει εγκατάσταση των φωτεινών πληροφοριακών πινακίδων -5 ανά Π.Ε.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ