ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: Έκθεση εικαστικών τεχνών Ammophila vol.3 – 18-28 ΑυγούστουΟι πολιτισμικές δράσεις και κυρίως οι σχετιζόμενες με τη σύγχρονη τέχνη αναπτύσσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τοπικής κοινότητας, κοινού και καλλιτεχνών, γεγονός που μπορεί να διανθίσει ακόμα περισσότερο τις επιλογές που προσφέρει το νησί.Η σύγχρονη τέχνη έχει το χαρακτήρα ενός ζωντανού οργανισμού καθώς εμπλέκει καλλιτέχνες και κοινό με την πολιτισμική παραγωγή του σήμερα που διαρκώς αναπτύσσεται και μεταλλάσσεται.
Το εγχείρημα φέτος ενδύεται με τον τίτλο “There Was Land Here Before”, επιδιώκοντας να κινητοποιήσει τη σκέψη του κοινού γύρω από τον τόπο και τη μνήμη των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και ειδικότερα τους μηχανισμούς που αναπτύσσονται και εξελίσσουν την πολιτισμική και πνευματική μας ταυτότητα.
Προτείνουμε ένα πεδίο με νέες εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά επίσης και τη δημιουργία διαλόγου γύρω από τις αλλαγές και τις ιστορίες που δημιουργούνται από τον έναν τόπο στον άλλο. Κεντρικό ρόλο παίζει το στοιχείου του νερού (άπλετο και καθοριστικό στοιχείο του τόπου μας), καθώς αφενός μεν δημιουργεί κανάλια και δρόμους προς νέους τόπους , αφετέρου δε σχηματίζει τη γη, επικαλύπτει τα ίχνη ή και άλλοτε τα διατηρεί. Παρουσιάζεται έτσι ένα νέο “έδαφος” γεμάτο μνήμη, εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά και αφηγήματα που καλούνται να συμβιώσουν και να εξελιχθούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες δημιουργώντας νέες διευρυμένες ταυτότητες.
Η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Ammophila vol.3 There Was Land Here Before” αποτελεί μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης (Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών) που θα παρουσιαστεί στο Σχολείο Ελαφονήσου το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου 18/08 έως 28/08.
Παράλληλα η έκθεση θα συνοδεύεται και από έντυπο κατάλογο με κείμενα συγγραφέων, επιμελητών και ερευνητών γραμμένα αποκλειστικά και μόνο υπό τη θεματική της φετινής έκθεσης.


Σχόλια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ