Μελέτη ανάδειξης του ΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ
Μελέτη ανάδειξης του Καστρου Επιδαυρου Λιμηρας
Μετά την διάθεση πιστώσεων 15.000 € για τον καθαρισμό του χώρου του Κάστρου Επιδαύρου Λιμηρας την περίοδο 2016-2017 με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα κτίρια και τα τείχη από την φυτική βλάστηση ( δέντρα , θάμνοι κτλ ) και μετά από επί τόπου αυτοψίες και συνεννόηση με την Κλασική εφορεία αρχαιοτήτων Λακωνίας , τη Προϊσταμένη κα Έλενα Τζουλη και την αρχαιολόγο Αφροδίτη Μαλτεζου ,ο Δήμος Μονεμβασίας θα χρηματοδοτήσει την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ώστε να γίνει η εκπόνηση της μελέτης ανάδειξης του Κάστρου .
Στο πλασιέ αυτό έγινε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο στην οποία συμμετείχαν : O Πολιτικός Μηχανικός Παντελής Γεωργας , ο Υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτης Σκαγκος , Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη Αποστόλης Καπελερης, τα μελή του Συμβουλίου Κατερίνα Πετράκου και Θέμης Ψυχογιος , ο Υπάλληλος του Δήμου Μονεμβασίας Κώστας Ρεγας και ο Οδοντίατρο Κώστας Χαραμής ο οποίος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου .
Η Επίδαυρος Λιμηρά, στον Άγιο Ιωάννη Μονεμβασίας, γνωστή και ως Καστράκι στους ντόπιους ή Malvasia Vecchia κατά την Ενετοκρατία, περιλαμβάνει μια περιτειχισμένη επιφάνεια περίπου 40 στρεμμάτων που σήμερα είναι αρχαιολογικός χώρος, με μυκηναϊκά και νεότερα τείχη, πύργους, στέρνες, τάφους και άλλα κτίσματα. Στην ίδια περιοχή είναι γνωστό ότι υπήρχαν ιερά αφιερωμένα στην Αφροδίτη, στον Ασκληπιό, στην Αθηνά (στην Ακρόπολη), στον Δία (στο λιμάνι), ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το λεγόμενο νερό της Ινούς, που είναι πλατύ σα λίμνη αλλά έχει μεγάλο βάθος. Κατά τον Παυσανία οι κάτοικοι ήταν Επιδαύριοι από την Αργολίδα, όχι Λακεδαιμόνιοι. Η περιοχή πάνω στο λόφο είναι σήμερα εγκαταλελειμμένη και κατά τόπους καλλιεργείται. Η πρόσβαση γίνεται από τον κεντρικό ασφαλτόδρομο προς την πλευρά της θάλασσας, χωρίς κάποια σαφή χάραξη δρόμων ή διαδρομών. Οι επεμβάσεις που προβλέπονται στον αρχαιολογικό χώρο περιλαμβάνουν άμεσα μέτρα στερεώσεων, άρση ετοιμορροπιών, τακτοποίηση λιθοσωρών και ευτρεπισμό του χώρου. Θα χαραχθούν διαδρομές για τους επισκέπτες με προτεινόμενη πορεία περιήγησης, είσοδο-έξοδο στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες σε σημεία στάσης του κοινού.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ