Μελέτη ανάδειξης του ΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ




ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ
Μελέτη ανάδειξης του Καστρου Επιδαυρου Λιμηρας
Μετά την διάθεση πιστώσεων 15.000 € για τον καθαρισμό του χώρου του Κάστρου Επιδαύρου Λιμηρας την περίοδο 2016-2017 με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα κτίρια και τα τείχη από την φυτική βλάστηση ( δέντρα , θάμνοι κτλ ) και μετά από επί τόπου αυτοψίες και συνεννόηση με την Κλασική εφορεία αρχαιοτήτων Λακωνίας , τη Προϊσταμένη κα Έλενα Τζουλη και την αρχαιολόγο Αφροδίτη Μαλτεζου ,ο Δήμος Μονεμβασίας θα χρηματοδοτήσει την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ώστε να γίνει η εκπόνηση της μελέτης ανάδειξης του Κάστρου .
Στο πλασιέ αυτό έγινε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο στην οποία συμμετείχαν : O Πολιτικός Μηχανικός Παντελής Γεωργας , ο Υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτης Σκαγκος , Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη Αποστόλης Καπελερης, τα μελή του Συμβουλίου Κατερίνα Πετράκου και Θέμης Ψυχογιος , ο Υπάλληλος του Δήμου Μονεμβασίας Κώστας Ρεγας και ο Οδοντίατρο Κώστας Χαραμής ο οποίος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου .
Η Επίδαυρος Λιμηρά, στον Άγιο Ιωάννη Μονεμβασίας, γνωστή και ως Καστράκι στους ντόπιους ή Malvasia Vecchia κατά την Ενετοκρατία, περιλαμβάνει μια περιτειχισμένη επιφάνεια περίπου 40 στρεμμάτων που σήμερα είναι αρχαιολογικός χώρος, με μυκηναϊκά και νεότερα τείχη, πύργους, στέρνες, τάφους και άλλα κτίσματα. Στην ίδια περιοχή είναι γνωστό ότι υπήρχαν ιερά αφιερωμένα στην Αφροδίτη, στον Ασκληπιό, στην Αθηνά (στην Ακρόπολη), στον Δία (στο λιμάνι), ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το λεγόμενο νερό της Ινούς, που είναι πλατύ σα λίμνη αλλά έχει μεγάλο βάθος. Κατά τον Παυσανία οι κάτοικοι ήταν Επιδαύριοι από την Αργολίδα, όχι Λακεδαιμόνιοι. Η περιοχή πάνω στο λόφο είναι σήμερα εγκαταλελειμμένη και κατά τόπους καλλιεργείται. Η πρόσβαση γίνεται από τον κεντρικό ασφαλτόδρομο προς την πλευρά της θάλασσας, χωρίς κάποια σαφή χάραξη δρόμων ή διαδρομών. Οι επεμβάσεις που προβλέπονται στον αρχαιολογικό χώρο περιλαμβάνουν άμεσα μέτρα στερεώσεων, άρση ετοιμορροπιών, τακτοποίηση λιθοσωρών και ευτρεπισμό του χώρου. Θα χαραχθούν διαδρομές για τους επισκέπτες με προτεινόμενη πορεία περιήγησης, είσοδο-έξοδο στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες σε σημεία στάσης του κοινού.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ