Στη Λακωνική Βιοενεργειακή τα ανακυκλώσιμα του Δήμου ΣπάρτηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά από τα μέσα Μαΐου ο Δήμος Σπάρτης ξεκίνησε να οδηγεί τα προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα του Δήμου μας στο ΚΔΑΥ της τοπικής πολυμετοχικής εταιρείας "Λακωνική Βιοενεργειακή".

Οι κατ αρχήν μακρόχρονες συζητήσεις και το θετικό κλίμα συνεννόησης απέφερε καρπούς. Προς ωφελεία του περιβάλλοντος, και της υγείας μας, γενικά αλλά και κυρίως της τοπικής κοινωνίας τα προς ανακύκλωση απορριφθέντα υλικά ζυγίσθηκαν για την περίοδο μέχρι τέλος Ιουνίου στους 170 τόνους. Ένας αριθμός που υπόσχεται πολλά για το μέλλον, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Τα άχρηστα εντός των κάδων υλικά δεν είναι λίγα, είναι πολλά της τάξης του 40%, και πολύ μακριά από τον στόχο του Δήμου μας.

Είναι στο χέρι όλων μας να βελτιώσουμε και την ποσότητα αλλά και το ποσοστό των καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίπτουμε στους μπλε κάδους το αμέσως επόμενο διάστημα αφού μόνο προς γενικό καλό μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια ενέργεια μας. Πέρα από το τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος μέσω της ανακύκλωσης για τον Δήμο μας, υπάρχει η οικονομική και κοινωνική διάσταση του θέματος. Μειώνουμε τα κόστη διαχείρισης των σύμμεικτων αποβλήτων, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα λόγω μικρότερης μεταφοράς και καυσίμων με παράλληλη ανάπτυξη τόσο για νέες θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας όσο και διάχυσης παράλληλων οικονομικών δραστηριοτήτων με την μεταφορά και διαχείριση των ανακτημένων καθαρών πλέον προς ανακύκλωση υλικών. Μειώνεται το κόστος του Δήμου για το τέλος ταφής και συμβάλλουμε έμπρακτα στους υψηλούς στόχους της κυκλικής οικονομίας.

Καλούμε όλους του δημότες να συμβάλλουν στον διαχωρισμό όλο και περισσότερων ανακυκλώσιμων υλικών και την ορθή απόρριψη τους. Η ανακύκλωση των υλικών μπορεί να φτάσει σε καθαρότητα το 98% όταν γίνεται σωστός διαχωρισμός και δεν πετιούνται υπολείμματα. Να σας ενημερώσουμε, ότι πολύ υψηλή καθαρότητα υλικών παρατηρείτε και στις γωνιές ανακύκλωσης 6 ρευμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Ολοκληρώθηκε μέσα στον Ιούνιο, η διαβούλευση για το πρόγραμμα μείωσης αποβλήτων του Δήμου, με συμμετοχή των δημοτών και πολύ θετικά σχόλια, και συναίνεση στο να διαχωρίσουμε τα οργανικά που αποτελούν το 46% των αποβλήτων μας χωριστά από τα υπόλοιπα απόβλητα. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος διαλογής στην πηγή αποβλήτων του Δήμου μας. Όλοι μαζί μπορούμε για ένα καθαρό και πράσινο Δήμο Σπάρτης. Θέλουμε όλους τους Δημότες Συμμάχους στην προσπάθεια του Δήμου για περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερα απόβλητα!

Εκ του Δήμου

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ανδρουλάκης για Η.Παναγιωτακάκο "αυτός έχει πιει μια πισίνα σε καφέδες, μαζί με τον Σκανδαλίδη"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ