ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΤΑΚΙ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΤΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Το Μάιο του 2021 συζήτησα το ιδιοκτησιακό ζήτημα Βαλτακίου με τους ιδιοκτήτες και με τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο. Σε αυτή τη συνάντηση αποτυπώθηκε η αγωνία των ιδιοκτητών, οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, ζητώντας να γίνουν τομές και η διάθεση του δήμου Ευρώτα να αναλάβει τα έξοδα των τομών αυτών.

Την επόμενη μέρα προχώρησα σε Αναφορά μέσω της Βουλής με Α.Π. 2743/20.5.2021, διαβιβάζοντας υπόμνημα των ιδιοκτητών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας ουσιαστικά την τέλεση τομών και τον επαναπροσδιορισμό της αρχαιολογικής ζώνης από Α’ σε Β’ με τομές.

Στις 2 Ιουνίου 2021 επισκέφθηκα την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και της έθεσα το ιδιοκτησιακό ζήτημα σε όλο του το φάσμα, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας αναμένουν τις πολιτικές μας αποφάσεις για τη διόρθωση μιας απόφασης, η οποία οριζόντια υποβίβασε την αξία της περιουσίας τους.

Ακολούθησαν δημόσιες παρεμβάσεις και επαφές τόσο με την κα Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2022 συναντήθηκα εκ νέου με την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη. Εκεί έλαβα την υπόσχεση για την επί τόπου αυτοψία εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Διδασκάλου.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2022 έθεσα το ιδιοκτησιακό ζήτημα του Βαλτακίου, μαζί με αυτά του Λαγίου και της Αφανιάς – Κρεβατά στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης μας συνάντησης.

Στις 29 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Γενικό Γραμματέα στο Βαλτάκι, όπου και εξέφρασε τη θέλησή του να προχωρήσει η υπηρεσία σε τομές για να εξεταστεί το εύρος ανάπτυξης αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή.

Στις 27 Ιουνίου 2022 συναντήθηκα εκ νέου με την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Διδασκάλου, όπου επανεπιβεβαιώθηκε η θέληση της ηγεσίας του Υπουργείου να γίνουν οι τομές στο Βαλτάκι.

Ζήτησαν να αποσταλεί επίσημο αίτημα από το Δήμο Ευρώτα προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στην οποία θα προτείνεται η ανάληψη του κόστους των τομών εκ μέρους του Δήμου.

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, μετά από 30 χρόνια στασιμότητας, για να γίνει κάτι θετικό για τους ιδιοκτήτες του Βαλτακίου.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ