Συναντήσεις Δαβάκη για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Ανατολικής ΜάνηςΣυναντήσεις Δαβάκη για τα προβλήματα στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης

Είναι γνωστό ότι η διαδικασία των αποζημιώσεων των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στην Ανατολική Μάνη, μέσω του μηχανισμού της Κρατικής Αρωγής, υπήρξε ταχύτατη και έλαβαν προκαταβολή της αποζημίωσης πολλοί από τους πληγέντες παραγωγούς.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, πολλοί άλλοι, αν και ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν έλαβαν την προκαταβολή των 50,4 ευρώ ανά δέντρο, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δικαιολογημένη πικρία...

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τους έθεσε το ανωτέρω ζήτημα, τονίζοντας και τις πολιτικές προεκτάσεις του…

Κατά τις συναντήσεις αυτές, καταγράφηκαν οι λόγοι για τους οποίους δεν προχώρησε η πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους, όπως η μη εγγραφή ορισμένων από αυτούς στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε), τα τυπικά λάθη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων του Ο.Σ.Δ.Ε και άλλοι.

Ο κ. Δαβάκης και στις δύο συναντήσεις ζήτησε από τους κυβερνητικούς παράγοντες να ξεπεραστούν άμεσα τα τυπικά γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία δεν αναιρούν το γεγονός ότι ΚΑΙ αυτοί είναι πληγέντες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να λάβουν και αυτοί τη σχετική προκαταβολή.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε στον Λάκωνα βουλευτή ότι η Διοίκηση έχει εντοπίσει το πρόβλημα και αυτό θα εξεταστεί άμεσα στην επικείμενη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τις αποζημιώσεις μέσω της Κρατικής Αρωγής, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των μη κατ’ επάγγελμα αγροτών.

Εκτός των ανωτέρω, ο Λάκωνας βουλευτής έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το ζήτημα της αποζημίωσης και των πυρόπληκτων του 2020 του Δήμου Ανατολικής Μάνης στις κοινότητες Δροσοπηγής, Βαχού, Χωσιαρίου, Γέρμας, Νεωχωρίου και Καρβελά, καθώς και του Δήμου Ευρώτα, στο Γεράκι, στο Αλεποχώρι και στην Καρύτσα. Οι παραγωγοί αυτοί βλέπουν να αποζημιώνονται συνάδελφοί τους αγρότες όμορων περιοχών, ενώ αυτοί περιμένουν ακόμη να αποζημιωθούν μέσω του προγράμματος των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε, πρώην Π.Σ.Ε.Α). Ο κ. Δαβάκης εξέφρασε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το κοινωνικό ζήτημα που έχει ανακύψει, καθώς και το θέμα της άνισης μεταχείρισης των συγκεκριμένων παραγωγών και ζήτησε να εξεταστεί η περίπτωση να ενταχθούν και αυτοί στο πρόγραμμα της Κρατικής Αρωγής.

Τέλος, ο Λάκωνας βουλευτής έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών εσπεριδοειδών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, ο οποίος του απάντησε ότι το εκτιμητικό έργο προχωρά ταχύτατα και μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική τροπολογία θα αρχίσει η διαδικασία της πληρωμής των προκαταβολών.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ