ΔΟΥΚΑΣ: "Στη Σπάρτη, θεωρούμε τον Τουρισμό, Βαριά μας Βιομηχανία! Όπως και το Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και την Αγροτική παραγωγή."

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισήγηση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Γ. Δούκα κατά την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ για τον Τουρισμό του Δήμου Σπάρτης

«Στη Σπάρτη, θεωρούμε τον Τουρισμό, Βαριά μας Βιομηχανία! Όπως και το Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και την Αγροτική παραγωγή.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα. Γεωργία Ζαχαράκη, τον κ. Χρήστο Μητράκο, τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Βαρελά και την Επιτροπή Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης για την ωραία δουλειά τους.Αν και η λάμψη της Πόλης είναι οι ίδιοι οι συνδημότες οι συνδημότισσές μας, η νεολαία μας, και όλοι όσοι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι που να έχει νόημα, μπορούμε όλοι μαζί να καταστήσουμε τον Δήμο μας, Δήμο Δημιουργίας• στη καθημερινότητα, τα τεχνικά έργα και τις αναπλάσεις, τις υποδομές, το τουρισμό, τη πρόνοια και την αλληλεγγύη και τη μέριμνα για την τρίτη ηλικία, την εκπαίδευση και τη προσέλκυση ξένων σχολών, τον πολιτισμό, την πνευματική δημιουργία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την αναδάσωση και την αναβάθμιση της αισθητική εικόνας σε όλο το Δήμο, την αγροτική ανάπτυξη, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για να αναδείξουμε μαζί νέους ορίζοντες για τη νεολαία, κ.α.Στόχοι της Δημοτικής μας Αρχής είναι

• να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στη πόλη μας

• να αναδείξουμε τη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομικά

• να βελτιώσουμε τα εισοδήματά μας

• να ζούμε καλύτερα

• να ζούμε πιο δημιουργικά και

• να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας

Θέσεις εργασίας που να αμείβονται καλά!Για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, θα χρειαστεί όλοι οι συμπολίτες μας, αλλά και όλοι οι φορείς, εμπορικοί, τουριστικοί, επαγγελματικοί και πολιτιστικοί να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν ενεργά τη προσπάθεια μας.Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για την Τουριστική Ανάπτυξη, περιλαμβάνει και τις ακόλουθες ιδιαίτερα πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής της Σπάρτης, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν και οδηγό για άλλους Δήμους και τα Επιμελητήρια της Χώρας μας:1. Τη σύνταξη του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ από τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Βαρελά και τους συνεργάτες του! Η επινόηση του σήματος REAL SPARTA εμπεριέχει τις αρετές της απλότητας, του μεγαλείου της ιστορίας της, της υπερηφάνειας, της αυθεντικότητας, την φιλοξενίας, αλλά και της ομορφιάς των τοπίων και της ηρεμίας!2. Τη δημιουργία του νέου σάϊτ / ιστοσελίδας για τον τουρισμό του Δήμου3. Τη δημιουργία του Συνδέσμου όλων των Τουριστικών Επιχειρήσεων της περιοχής μας - από την Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα4. Την ηλεκτρονική καταγραφή επιχειρήσεων, ειδικότερα που ασχολούνται με τον τουρισμό στη Λακωνία (και ξεχωριστά αυτές που ανήκουν σε γυναίκες ή διοικούνται από γυναίκες), ξενοδοχεία, κέντρα εστίασης, τουριστικά πρακτορεία, Tour Operators, τουριστικά λεωφορεία, εμπόριο.5. Καταγραφή και ανάδειξη μέσω του σάϊτ, όλων των χώρων, δράσεων και εκδηλώσεων, που προσελκύουν επισκέπτες (μουσεία, μνημεία, εκθεσιακοί χώροι, μοναστήρια, τοπικές γιορτές - φεστιβάλ, αθλητικοί αγώνες, πολιτιστικοί, αθλητικοί και ορειβατικοί σύλλογοι) με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των υπηρεσιών και του έργου τους.6. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση Webinars με σκοπό την εκπαίδευση και εξοικείωση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και των γυναικών που ασχολούνται με τον τουρισμό, με τα social media ως μέσων προβολής των επιχειρήσεών τους, την κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop και γενικότερα των δυνατοτήτων δικτύωσής τους.7. Το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή τοπικών και διεθνών ημερίδων και εκδηλώσεων για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής.8. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση fam trips σε αγροτικές μονάδες, με μαθήματα και τεστ

—γευσιγνωσίας,

—μαγειρικής,

—συμμετοχή σε παραδοσιακές γιορτές,

—οργανωμένες ξεναγήσεις στα μνημεία πολιτισμού, κλπ.9. Το σχεδιασμό και κατασκευή τουριστικών διαδρομών και μονοπατιών με σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία ενισχύουν την τουριστική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Λακωνίας.10. Το σχεδιασμό και τη διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων με σκοπό την ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού προϊόντος, και αθλητικών δράσεων για τη προσέλκυση επισκεπτών.11. Το σχεδιασμό και την ανάδειξη των τοπικών φεστιβάλ, εκδηλώσεων και διαγωνισμών, όπως ποίησης, χορού, μουσικής, θεάτρου, γυμναστικών επιδείξεων, γαστρονομίας, φιλοσοφίας, επιστήμης.12. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση συμποσίων για θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας, γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων, κοσμολογίας, ιατρικής, θεάτρου, τεχνών, ποίησης, γεωπολιτικής, κ.α.13. Το σχεδιασμό, τη σύνταξη και την έκδοση τουριστικών οδηγών, με παραδοσιακά ή και ψηφιακά μέσα, αλλά και virtual guide που θα αναδεικνύει ότι έχουμε να παρουσιάσουμε σε:

—Museums

—Archaeological sites

—Restaurants, taverns, cafés, and shops (by type & style)

—All sports activities

—Trekking guide

—Mountaineering guide

—All events, happenings, conferences, etc.

—2500 events

—Church & religious events

—Monasrety & Church visits

—Panygeria and local festivals

—Places of pristine beauty

—weekend wellness retreats

—wildlife lookouts

—visits to local production facilities

14. Τη συνεχή ανάδειξη της μοναδικότητας του προορισμού της Σπάρτης και της Λακωνίας, σε συνεργασία με διεθνή ακαδημαϊκά, επιστημονικά, εκκλησιαστικά ιδρύματα, πρεσβείες και οργανισμούς.

15. Κινηματογράφηση με drone όλης της μοναδικής φυσικής ομορφιάς, από τον Ταΰγετο μέχρι τον Πάρνωνα = μονοπάτια, φαράγγια, παραπόταμους, κορυφογραμμές, κλπ. και όλων των αρχαιοτήτων!

16. Τη διοργάνωση εκθέσεων και τη διευκόλυνση της συμμετοχής των τουριστικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις

17. Τη δημιουργία δικτύων πόλεων

18. Την ανάδειξη της Σπάρτης ως Διεθνές Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων που θα προσελκύει πλήθος αθλητών, συνοδών και επισκεπτών!

19. Την ανάδειξη και στήριξη παραδοσιακών γιορτών και πανηγυριών:

✓ Η Γιορτή της Ελιάς και του Λαδιού στη Σελλασία

✓ Η Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα

✓ Η Γιορτή του Τσίπουρου στο Γεωργίτσι

✓ Η Γιορτή της Πιταρούδας στα Χρύσαφα

✓ Η Γιορτή της Μπουκουβάλας στο Καστόρι

✓ Η σχεδιαζόμενη Γιορτή του Κρασιού στους Γοράνους

✓ Έκθεση Βιβλίων Σπαρτιατών ερευνητών και συγγραφέων ή βιβλίων που έχουν να κάνουν με τη Σπάρτη.

✓ Το Πανηγύρι του Μυστρά

✓ Η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Μετρό στο Σύνταγμα

✓ Η διοργάνωση της SPARTAGROTICA = Διεθνούς Έκθεση Σπαρτιατικών Προϊόντων

Την τουριστική ανάπτυξη θα τονώσουν:

1. Η ανακαίνιση από το ΝΙΑΡΧΟΣ του Παλαιού Ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου

2. Η περάτωση των εργασιών στο Παλάτι των Παλαιολόγων

3. Τα έργα αποκατάστασης αρχαίων και βυζαντινών χώρων και μνημείων από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ρωμαϊκό Θέατρο - Άγιος Βασίλειος – Πελλάνα),

4. Ακόμα και το νέο Νοσοκομείο θα είναι αρχιτεκτονικό αριστούργημα

5. Επίσης μονάδες όπως το νέο Κέντρο Αιμοκάθαρσης στη Γυθείου»

Εκ του Δήμου

Σχόλια

Πελοπόννησος EXPO

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ