ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κ. ΑΝΑΣΤ. Β. ΤΖΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ με θέμα: "Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ"

Tο Σάββατο, 30 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Παπαδολιάς», της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, πραγματοποιήθηκε η Υβριδική Ομιλία της κ. Αναστασίας Τζαβιδοπούλου, Κλινικής ψυχολόγου-ψυχαναλύτριας, με θέμα: «Η εμπειρία της ψυχανάλυσης». η οποία ήταν και η πρώτη, δια ζώσης ομιλία που πραγματοποιήσαμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια αποκλεισμού & απομόνωσης, λόγω της πανδημίας COVID 19.

Όσοι δεν είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Αναστασίας Β. Τζαβιδοπούλου μπορείτε να την δείτε και να την ακούσετε πληκτρολογώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://1drv.ms/v/s!ArmSIww4V2jWg5BnGfqghIhQ--vc1A?e=alN20J

Την ομιλήτρια προλόγισε ο Πρόεδρος της ΠΕΣ Βασίλης Γεωργιάδης ενώ στην τεχνική κάλυψη είχαν αναλάβει τα μέλη του Δ.Σ., ο Γιάννης Βούλγαρης, στα ηχητικά και ο Γιώργος Γιαξόγλου στην προβολή μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΗ ομιλήτρια Αναστασία ΤζαβιδοπούλουΟ Βασίλης Γεωργιάδης παρουσιάζει την ομιλήτρια Τμήμα του ακροατηρίου


Σύντομο Βιογραφικό της κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Β. ΤΖΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πτυχιούχος κλινικής ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόνη και με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο Παρίσι Σαν Ντενί.

Μέλος της Διεθνούς Σχολής των Φόρουμ Ψυχανάλυσης του Λακανικού πεδίου με τον τίτλο Αναλύτρια σχολής, με δημοσιεύσεις σε περιοδικά του χώρου και ομιλίες στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Περίληψη της ομιλίας

Ο Φρόυντ θεωρείται ο « πατέρας της ψυχανάλυσης » και ο Ζακ Λακάν επέτρεψε την περίφημη « επιστροφή στον Φρόυντ » θέτοντας πάλι το ασυνείδητο στην καρδιά της ψυχαναλυτικής πράξης.

Για να μιλήσουμε για την ψυχαναλυτική εμπειρία θα πρέπει να σταθούμε στα ερωτήματα « τι είναι ένας ψυχαναλυτής » και « τι ζητάμε όταν απευθυνόμαστε σε έναν ψυχαναλυτή ».

Σχεδόν 170 χρόνια από τη γέννηση του Φρόυντ πως μπορούμε να σκεφτούμε την θέση της ψυχανάλυσης στην εποχή μας.

Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ