ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΙΚΑΣ
 
Εργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα στη Λακωνία κατά την θητεία της τωρινής περιφερειακής Αρχής, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου, στη Σπάρτη -όπου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας υπέγραψε συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 3.045.000 ευρώ.

Οι συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη, αφορούν,

α) στις συντηρήσεις των επαρχιακών δρόμων Σπάρτη – Καστόρι προς Μεγαλόπολη, Σπάρτη – Βορδόνια, Χάνια Σελλασίας – Καστόρι – Κονιδίτσα και το τμήμα από την επαρχιακή οδό 8 στη διασταύρωση Βρεσθένων, έργα συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρὠ

β) στην αντιπλημμυρική προστασία στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με συνολικό προϋπολογισμό 895.000 ευρώ

γ) στην αντιπληµμµυρική προστασία στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και στην επαρχιακή οδό Σκάλα – Γύθειο, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και

δ) στην συντήρηση του δρόμου Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι μέσα στον φετινό χρόνο, μέσω των έργων που υλοποιούνται θα έχει προκύψει βελτίωση κατά 30% στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Παράλληλα ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο πρόβλημα των σκουπιδιών που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Σπάρτη, επισήμανε προς τους δημοσιογράφους ότι πλέον για την περιοχή της Λακωνίας η λύση -βάσει του σχεδιασμού της κεντρικής διαχείρισης, ο οποίος όπως τόνισε ο Π. Νίκας, είχε γίνει από την απελθούσα περιφερειακή Αρχή- είναι η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας στη Σκάλα.

Εκτίμησε δε ότι η εν λόγω μονάδα θα μπορέσει να είναι έτοιμη στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, εκφράζοντας και την άποψη ότι περί τα μέσα του φετινού καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάλογη μονάδα επεξεργασίας στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας για τα απορρίμματα της εν λόγω Π.Ε. όπως και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας στην Αρκαδία.

“Ο μόνος δρόμος είναι η Σκάλα και το πρόβλημα στην Σπάρτη προέκυψε λόγω της 7μηνης καθυστέρησης στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της μονάδας, αρχικά λόγω της άρνησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα να δώσει πρόσβαση -μέχρι που την αρμοδιότητα για την παραχώρηση της οποίας ανέλαβε το υπουργείο- και στη συνέχεια λόγω της δίμηνης κατάληψης του δρόμου” είπε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας ότι παρόμοια καθυστέρηση είχε να επιδείξει και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, για την πρόσβαση στον χώρο κατασκευής της μονάδας στην Καλλιρρόη.

“Επαναλαμβάνω ότι ούτε η περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία, ούτε της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία επελέγη από την παρούσα περιφερειακή Αρχή για εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας. Αυτό έγινε από την απελθούσα περιφερειακή Αρχή και τον σχεδιασμό της για την κεντρική διαχείριση, τον οποίον -παρά τα πολλά του προβλήματα- στήριξαν διάφορες κυβερνήσεις” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Πρόσθεσε δε ότι η υπ’ αυτόν περιφερειακή Αρχή υποχρεώθηκε -εκ των πραγμάτων, καθώς η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο- να προχωρήσει το εν λόγω έργο, ετοιμάζοντας στην ουσία νέο φάκελο καθώς αυτός που είχε υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τους προκατόχους του αποδείχθηκε τουλάχιστον ελλιπής.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, τόνισε ότι αποτελεί υποκρισία να εμφανίζονται ως τιμητές, στην περίπτωση της Σπάρτης, “οι άνθρωποι που προκάλεσαν τα ζητήματα στην περιοχή της Σκάλας, οι οποίοι αφ’ ενός δηλώνουν υπέρ της Σπάρτης και αφ’ ετέρου ‘στηρίζουν’ και την Τρίπολη διαμαρτυρόμενοι για να μην μετατραπεί σε χωματερή η Παλαιόχουνη. Πρόκειται για υποκριτικές, λαϊκίστικες και ψηφοθηρικές τακτικές οι οποίες εμάς δεν μας εκφράζουν, καθώς έχουμε πεποίθηση ότι οι πολίτες είναι ευφυείς και ώριμοι ώστε να τις αποκρούσουν”.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ COVID-19

Εξ άλλου, στις σημερινές δηλώσεις του στην Σπάρτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επανέλαβε ότι αποτελεί θέση της Περιφέρειας πως οι συμβασιούχοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οπως σημείωσε έχει ήδη δώσει οδηγίες στη νομική υπηρεσία για τον χειρισμό του θέματος, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την μισθοδοσία τους.

Τέλος, ο Π. Νίκας απηύθυνε έκκληση να υπάρξει στήριξη και συνδρομή προς τον δοκιμαζόμενο από την ρωσική εισβολή λαό της Ουκρανίας.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE