Επισκέψεις ΛΙΒΑΝΟΥ στις παγετόπληκτες περιοχές Π.Ε. Λακωνίας



Πληγείσες από τον πρόσφατο παγετό περιοχές του Αργους με καλλιέργειες εσπεριδοειδών επισκέφθηκε το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό στα γραφεία της της Π.Ε Αργολίδας, στην οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε ο παγετός στην αγροτική παραγωγή, ενώ αναλύθηκαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων και παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων -οι οποίοι νωρίτερα προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

“Θα κάνουμε το παν δυνατόν ώστε να στηριχθούν και να αποζημιωθούν οι αγρότες δίκαια, σύντομα και αποτελεσματικά” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, ο οποίος έκανε αναφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με έμφαση στις αρδευτικές υποδομές.



ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Νωρίτερα το πρωί σήμερα, Πέμπτη 3 του μήνα, ο υπουργός Σπ. Λιβανός, επισκέφθηκε παγόπληκτες καλλιέργειες στην περιοχή του Λεήμονα, στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.

Τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης και ο θεματικός ομόλογός του Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος.

Ο υπουργος δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο του “θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό με ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα”, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ γνωστοποίησε ότι “οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με 0,22 ευρώ το κιλό για τα πορτοκάλια που έπληξε ο παγετός”.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι με εντολή του υπουργού “θα αναθεωρηθούν πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή γιατί δεν ήταν δίκαια, με ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ευρώτα ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής, ιδιαίτερα για ζητήματα άρδευσης, με τον υπουργό να ζητεί συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου, όπως είπε, να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξή τους στο πρόγραμμα “Υδωρ 2.0”.

Το βράδυ χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, εξ άλλου, στην Σπάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ευρεία σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, τον θεματικό ομόλογό του Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, τους βουλευτές Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό, και τους δημάρχους του νομού, καθώς και με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, ομάδων αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων.

Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν οι ζημιές στις τοπικές καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ενώ από τον υπουργό παρουσιάστηκε το σύνολο των προγραμμάτων και των δράσεων του υπουργείου (αναλυτικά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες στην Σπάρτη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο του υπουργείου: http://minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/12452-dt030222).

Στην ίδια σύσκεψη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, έθεσε το ζήτημα των καταστροφών από τον παγετό, το ζήτημα της αγροτικής εκπαίδευσης και επισήμανε ότι πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω η ελληνική περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τζινιέρης τόνισε ότι έχουν πληγεί όλοι οι δήμοι του Νομού και έθεσε το ζήτημα του φράγματος Κελεφίνας, το οποίο -όπως απάντησε ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης-, βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης.

Τέλος, στις παρεμβάσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος -τόσο στην πιο πάνω χθεσινή σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας, όσο και στη σημερινή, στην Π.Ε. Αργολίδας, επισήμανε ότι “η Περιφέρεια ανταποκρίνεται πλήρως στην κατεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στενότερη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών της μαζί του, ώστε μέσω των ΔΑΟΚ και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών Αναπτυξιακών Οργανισμών να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές που θα διευκολύνουν το δύσκολο έργο του αγροτικού κόσμου”.



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ