Ανοικτή Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της θλιβερής επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφήΗ συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία ανάμνησης και μαθητείας στην ιστορία μας και ιδιαίτερα στα τραγικά, ιστορικά, απάνθρωπα και μαρτυρικά εκείνα γεγονότα, που οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον θάνατο και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας και της μνήμης των συμπατριωτών μας που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της Μ. Ασίας, καθώς και όσων έζησαν μέχρι τις ημέρες μας στην Μητροπολιτική Ελλάδα μεταφέροντας, μαζί με τον πόνο του ξεριζωμού τους, όλα εκείνα τα στοιχεία της πλούσιας πολιτισμικής τους ταυτότητας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού-εκκλησιαστικού, καλλιτεχνικού-πολιτισμικού και εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού περιεχομένου.

Ως εκ τούτων, η τοπική μας Εκκλησία απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του επετειακού έτους 2022 για τις αλησμόνητες πατρίδες. Ήδη έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων στο οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μελετητές, ιστορικοί, ερευνητές, αλλά -ακόμη περισσότερο- και απόγονοι προσφυγικών οικογενειών που διαμένουν στα όρια της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, να συμμετάσχουν ή να συνδράμουν με τις γνώσεις και το αρχείο τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα στο τηλ. 6947965170. Παρακαλούμε, για την διάδοση της ανωτέρω πρόσκλησης, η οποία έχει ισχύ έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

Γιατί "αγκυροβόλησαν" οι Τούρκοι στην Ελαφόνησο;

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ