Ανοικτή Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της θλιβερής επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφήΗ συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία ανάμνησης και μαθητείας στην ιστορία μας και ιδιαίτερα στα τραγικά, ιστορικά, απάνθρωπα και μαρτυρικά εκείνα γεγονότα, που οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον θάνατο και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας και της μνήμης των συμπατριωτών μας που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της Μ. Ασίας, καθώς και όσων έζησαν μέχρι τις ημέρες μας στην Μητροπολιτική Ελλάδα μεταφέροντας, μαζί με τον πόνο του ξεριζωμού τους, όλα εκείνα τα στοιχεία της πλούσιας πολιτισμικής τους ταυτότητας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού-εκκλησιαστικού, καλλιτεχνικού-πολιτισμικού και εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού περιεχομένου.

Ως εκ τούτων, η τοπική μας Εκκλησία απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του επετειακού έτους 2022 για τις αλησμόνητες πατρίδες. Ήδη έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων στο οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μελετητές, ιστορικοί, ερευνητές, αλλά -ακόμη περισσότερο- και απόγονοι προσφυγικών οικογενειών που διαμένουν στα όρια της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, να συμμετάσχουν ή να συνδράμουν με τις γνώσεις και το αρχείο τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα στο τηλ. 6947965170. Παρακαλούμε, για την διάδοση της ανωτέρω πρόσκλησης, η οποία έχει ισχύ έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE