Δυνατότητα των δήμων για φυτεύσεις μέσω του “Πράσινου Ταμείου”Από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

“Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN — 75 Trees UNAI SDG7”, µε χρηµατοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμος Σπάρτης φύτευσε στο Πάρκο Γουδέ, στο διάστηµα 16 – 17 Δεκεμβρίου 2021, ένα σύνολο 100 δένδρων, αποτελούμενο από 11 βελανιδιές, 16 καρυδιές, 15 καστανιές, 10 κουτσουπιές, 21 πλατάνια, 11 σφενδάµια και 16 χαρουπιές.

Το κόστος αγοράς, µεταφοράς των δένδρων καθώς και του υλικού άρδευσης καλύφθηκε απὀ το «Πράσινο Ταμείο» και ανήλθε σε 1.805,86 ευρώ ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται µέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και -στο µέτρο των δυνατοτήτων του- την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στο «Πράσινο Ταμείο», στους συνεργαζόμενους δήμους και φορείς, στην ΚΕΔΕ, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και µέσω του UNAI στα αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης του ΟΗΕ.

Τα δύο µέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας µε σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Τέλος, υπενθυµίζεται η δυνατότητα δωρεάν παροχής προς δήμους τουλάχιστον 100 δένδρων, μέχρις της εξαντλήσεως της υφιστάμενης χρηµατοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», καθώς και της παροχής αντίστοιχου αριθμού δωρεάν ελαιόδενδρων, που έχουν διατεθεί από το φυτώριο «Hellenic Plants».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr”.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ