Δυνατότητα των δήμων για φυτεύσεις μέσω του “Πράσινου Ταμείου”



Από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

“Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN — 75 Trees UNAI SDG7”, µε χρηµατοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμος Σπάρτης φύτευσε στο Πάρκο Γουδέ, στο διάστηµα 16 – 17 Δεκεμβρίου 2021, ένα σύνολο 100 δένδρων, αποτελούμενο από 11 βελανιδιές, 16 καρυδιές, 15 καστανιές, 10 κουτσουπιές, 21 πλατάνια, 11 σφενδάµια και 16 χαρουπιές.

Το κόστος αγοράς, µεταφοράς των δένδρων καθώς και του υλικού άρδευσης καλύφθηκε απὀ το «Πράσινο Ταμείο» και ανήλθε σε 1.805,86 ευρώ ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται µέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και -στο µέτρο των δυνατοτήτων του- την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στο «Πράσινο Ταμείο», στους συνεργαζόμενους δήμους και φορείς, στην ΚΕΔΕ, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και µέσω του UNAI στα αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης του ΟΗΕ.

Τα δύο µέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας µε σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Τέλος, υπενθυµίζεται η δυνατότητα δωρεάν παροχής προς δήμους τουλάχιστον 100 δένδρων, μέχρις της εξαντλήσεως της υφιστάμενης χρηµατοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», καθώς και της παροχής αντίστοιχου αριθμού δωρεάν ελαιόδενδρων, που έχουν διατεθεί από το φυτώριο «Hellenic Plants».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr”.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ