Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά



Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο ο Αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» .

Πριν την ακολουθία, τον λόγο έλαβε αρχικά ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής κ. Παναγιώτης Χρόνης κάνοντας μικρή αναδρομή και απολογισμό των δράσεων των τελευταίων ετών. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους σπουδαστές για την εποικοδομητική προσπάθεια, που ήδη έχει αποδώσει τους πρώτους καρπούς.

Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος ανέπτυξε σκέψεις σχετικά με τη διαδικασία των μαθημάτων και το απαιτητικό πρόγραμμα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, ώστε να εντρυφήσει στη θεία τέχνη της βυζαντινής μουσικής.

Στη συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Στα πατρικά λόγια αγάπης που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της βυζαντινής μουσικής, αλλά και στη στάση που πρέπει να έχουν οι διάκονοι του αναλογίου καθώς ψάλλουν. Επίσης σχολίασε την ειδική ευχή του Αγιασμού, που νωρίτερα ανέγνωσε, ενώ ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, τη γραμματεία, τον Διευθυντή, αλλά και τον επόπτη της Σχολής, Πρωτοσύγκελο Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Ματζαβράκο, για τις άοκνες προσπάθειες που ο καθένας ξεχωριστά καταβάλλει, ώστε η Σχολή να αποδίδει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ