Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιάΤο απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο ο Αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» .

Πριν την ακολουθία, τον λόγο έλαβε αρχικά ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής κ. Παναγιώτης Χρόνης κάνοντας μικρή αναδρομή και απολογισμό των δράσεων των τελευταίων ετών. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους σπουδαστές για την εποικοδομητική προσπάθεια, που ήδη έχει αποδώσει τους πρώτους καρπούς.

Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος ανέπτυξε σκέψεις σχετικά με τη διαδικασία των μαθημάτων και το απαιτητικό πρόγραμμα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, ώστε να εντρυφήσει στη θεία τέχνη της βυζαντινής μουσικής.

Στη συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Στα πατρικά λόγια αγάπης που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της βυζαντινής μουσικής, αλλά και στη στάση που πρέπει να έχουν οι διάκονοι του αναλογίου καθώς ψάλλουν. Επίσης σχολίασε την ειδική ευχή του Αγιασμού, που νωρίτερα ανέγνωσε, ενώ ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, τη γραμματεία, τον Διευθυντή, αλλά και τον επόπτη της Σχολής, Πρωτοσύγκελο Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Ματζαβράκο, για τις άοκνες προσπάθειες που ο καθένας ξεχωριστά καταβάλλει, ώστε η Σχολή να αποδίδει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ