Τα Special Olympics Hellas στη Βαμβακού 17-19 Σεπτεμβρίου





Τα SpecialOlympicsHellas εστιάζοντας ακούραστα στην αποστολή τους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής στους αθλητές τους, θα επισκεφθούν τη Βαμβακού από τις 17 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του εγχειρήματος VamvakouRevival.

Μέσα από το Πρόγραμμα των Οικογενειών, 20 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους γονείς τους από τα SpecialOlympicsHellas θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα Ρούγα του χωριού της Βαμβακούς και θα συμμετέχουν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Πεζοπορία, ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα, αισθητηριακό εργαστήριο με πειράματα, μουσικές εμπειρίες και αθλητικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις βιωματικές δράσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος οι αθλητές των SpecialOlympicsHellasκατά την παραμονή τους στη Βαμβακού.

Το VamvakouRevivalείναι το μοναδικό στο είδος του εγχείρημα υψίστης σημασίας στον τομέα της αποκέντρωσης και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα, ορμώμενο από το γεγονός ότι η Βαμβακού είναι τόπος καταγωγής του Ιδρυτή του, Σταύρου Νιάρχου, αλλά και διαπιστώνοντας τις φυγόκεντρες τάσεις των κατοίκων του προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβίωσης της περιοχής σε επίπεδο τουριστικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό. Κύριος στόχος του η προσέλκυση νέων ανθρώπων, για να χτίσουν τη ζωή τους εκεί, η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης και η επιστροφή των κατοίκων που στο παρελθόν αποφάσισαν να φύγουν.

ΤαSpecialOlympicsHellas, η δράση των οποίων, επίσης, υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναγνωρίζοντας πλήρως τον σημαντικό ρόλο των συνεργειών, αποφασίζουν να βιώσουν, με την επίσκεψή τους στη Βαμβακού, αυτή τη νέα πραγματικότητα που το Ίδρυμα συμβάλλει τα μέγιστα για να δημιουργηθεί.

Η υποστήριξη των SpecialOlympicsHellas αλλά και η πρωτοβουλία VamvakouRevival αποτελούν ηχηρά παραδείγματα του ουσιαστικού ρόλου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην υποστήριξη της ελληνικής περιφέρειας σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και η επίσκεψη των SpecialOlympicsHellas στη Βαμβακού δε θα μείνει μόνο στο επίπεδο της συγκεκριμένης εμπειρίας.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:00π.μ., στον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Βαμβακούς, τα SpecialOlympicsHellas και ο Δήμος Σπάρτης θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν αθλητικά προγράμματα και δράσεις στην περιοχή για άτομα με νοητική αναπηρία, να υποδεχθεί η Μεγάλη Οικογένεια των SpecialOlympicsHellas νέους αθλητές, στους οποίους και θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα της συμμετοχής, της ομαδικής προσπάθειας, της ένταξης και της αποδοχής.

Η ανάγκη για τη δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, ώθησαν τα Special Olympics Hellas να συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 13 περιφέρειες της χώρας, η υλοποίηση του οποίου γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Πρόεδρος των SpecialOlympicsHellas, Πρέσβυς ε.τ. κ.Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Με την επίσκεψή τους στη Βαμβακού, θα δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές μας να μάθουν, να περιηγηθούν στην όμορφη ελληνική φύση, να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους τόπους και ανθρώπους. Θα δοθεί, όμως, και σ’ εμάς η σημαντική δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ακόμη τοπικό Πρόγραμμα, ανταποκρινόμενοι στις αδιαμφισβήτητες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε η διαρκής και καθοριστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που καθημερινά επενδύει στις συνέργειες μεταξύ των φορέων και των πολιτών, καθώς και η ευαισθησία και η αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα, για να μπορέσουμε να συν-δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη μου χαρά ως Δήμαρχος Σπάρτης υπογράφω εδώ στη Βαμβακού με την οργάνωση «SpecialOlympicsHellas» αυτή τη συμφωνία στενής συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των SpecialOlympicsHellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή του Προγράμματος αυτού σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δημότες της πόλης με νοητική αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των SpecialOlympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός.

Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τοπικούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρέσβη φίλο Διονύσιο Κοδέλλα, Πρόεδρο της SpecialOlympicsHellas για την ωραία συνεργασία μας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και χορηγίες του!»

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ