Νεοκλής Κρητικός με Χρήστο Τριαντόπουλο: Λύνουμε το πρόβλημα της φορολογικής έδρας στην πλατφόρμα για τους πυρόπληκτουςΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός με Χρήστο Τριαντόπουλο: Λύνουμε το πρόβλημα της φορολογικής έδρας στην πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Το πρόβλημα της φορολογικής έδρας των πυρόπληκτων ιδιοκτητών λύνεται μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ.Νεοκλή Κρητικού. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το πρόγραμμα Εθνικής Αρωγής δέχτηκε την πρόταση του κ.Κρητικού για αλλαγή στο κριτήριο της «φορολογικής έδρας» και πλέον θα λαμβάνεται υπόψιν η φυσική θέση του αγροτεμαχίου μέσω του οποίου θα ταυτοποιείται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Ο κ.Κρητικός δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Ευχαριστώ τον Υφυπουργό για τη συνεργασία και τις άμεσες ενέργειες. Με τη νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) ρυθμίζεται ένα πρόβλημα που έθετε εκτός πολλούς συμπολίτες μας. Η αλλαγή αυτή δείχνει ότι μπορούμε να βελτιώνουμε συνέχεια την πλατφόρμα εθνικής αρωγής με σημειακές και καίριες παρεμβάσεις».

Επίσης στην πρώτη συνάντησή τους, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ.Κρητικός, στο τεύχος που παρέδωσε στον Υφυπουργό με τίτλο: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΣΤΗ ΜΑΝΗ», τόνιζε τη σημασία της αποζημίωσης και των ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν δηλώνουν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πολλών εξ αυτών το εισόδημά τους από την ενοικίαση ή την εκμετάλλευση των καλλιεργειών τους είναι ισοδύναμο ή υψηλότερο από το εισόδημα της κύριας εργασίας τους. Στη νεα ΚΥΑ θα αποζημιώνονται και αυτοί στο 50% της αποζημίωσης, δηλαδή θα λαμβάνουν το 35%.

Ακόμη ο κ.Κρητικός ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα για διορθωτικές δηλώσεις στην πλατφόρμα, καθώς πολλοί συμπολίτες μας, ανά την επικράτεια, υπερέβαλλαν. Πάνω σε αυτό το σημείο ο κ.Τριαντόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει περίοδος διορθωτικών δηλώσεων και ότι στη συνέχεια θα γίνουν έλεγχοι και διασταύρωση στοιχείων. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η κτήση του εντύπου επανελέγχου από τις ΔΑΕΦΚ.

Επιπρόσθετα ζητήθηκαν τρόποι για να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στην πλατφόρμα ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε ασκούν δραστηριότητα ως επιχείριση, ούτε ως επιτηδευματίες, ούτε λαμβάνουν επιδοτήσεις μέσω του ΕΛΓΑ, αλλά διατηρούν το περιουσιακό τους στοιχείο και δηλώνουν το οποιοδήποτε ετήσιο εισόδημά τους στο Ε9. Προτάθηκε να γίνεται έλεγχος σε βάθος τριετίας και σε περίπτωση, που αποδεικνύεται εισόδημα, να αποζημιώνεται σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό επί της αρχικής αποζημίωσης.

Τέλος ο κ.Κρητικός ζήτησε από τον Υφυπουργό με δεδομένο τον όγκο των αιτήσεων και των άμεσων βελτιώσεων στην πλατφόρμα να δοθεί παράταση και μετά το πέρας του Σεπτεμβρίου.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους, ενώ ο κ.Κρητικός προσκάλεσε εκ νέου τον κ.Τριαντόπουλο να επισκεφθεί του Γύθειο, καθώς οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να βλέπουν κοντά τους την Πολιτεία στις δύσκολες αυτές στιγμές.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ