«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» - Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Λακωνίας για την υλοποίηση σε όλο τον Νομό, του ιατρικού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Λακωνίας, για την υλοποίηση σε όλο τον Νομό, του ιατρικού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»,

που διενεργεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουλίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, με πρωτοβουλία και παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας Πελοποννήσου και Γενικού Χειρουργού A' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο Άγγελου Χρονά, συμμετείχαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, ο Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Αναστάσιος Μυρίλας, η αντιδήμαρχος του Δ. Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος του Δ. Ευρώτα Νικόλαος Γεωργοστάθης, η δημοτική σύμβουλος του Δ. Μονεμβασίας Μαρία Χαραμή, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη, ο εκπρόσωπος της Ιερής Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πατήρ Ραφαήλ Τσάλτας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτα Φλεβαράκη.

Το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων της Λακωνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν, ο γυναικείος πληθυσμός του Νομού με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίστηκε για τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, θα παραμείνει στη Λακωνία, όσο υπάρχει ενδιαφέρον και προσέλευση εξεταζόμενων και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανά Δήμο.

Ανάλογο πρόγραμμα είχε υλοποιηθεί στη Λακωνία, πριν από δύο περίπου χρόνια και η επαναληψιμότητά του είναι πολύ σημαντική από ιατρικής πλευράς και από πλευράς πρόληψης της ασθένειας.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν, ότι θα συνεργαστούν απρόσκοπτα για την υλοποίηση της δράσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημοσιότητα και στην κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει από όλους, προκειμένου να εξεταστεί ο μεγαλύτερος δυνατός γυναικείος πληθυσμός.



Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ