Καταγραφή από την Περιφέρεια των ζημιών και αναγκών στο ζωικό κεφάλαιο, εστάλη ήδη έγγραφο από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο ΥΠΑΑΤΞεκίνησε ήδη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου η καταγραφή ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές των Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας με προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων σε ζωοτροφές και την κίνηση των διαδικασιών για αποζημιώσεις ως προς τα παραγωγικά τους ζώα που έπεσαν θύματα της φωτιάς.

Τα σχετικά στοιχεία ήδη προωθήθηκαν από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, όπως και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, το οποίο κοινοποιείται και προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η κατ’ εξοχήν πληγείσα περιοχή, φαίνεται -με βάση τα πρώτα στοιχεία- να είναι η περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Π.Ε. Λακωνίας, όπου από τις πυρκαγιές υπήρξαν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, ενώ δεν υπήρξε καταστροφή ζωικού κεφαλαίου στις Π.Ε. Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρώτα στοιχεία της ΔΑΟΚ Λακωνίας, σε σύνολο 5.500 αμνοεριφίων και 600 βοοειδών στην πληγείσα περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης κάηκαν -κατά δήλωση των κτηνοτρόφων και προέδρων κοινοτήτων- 120 αμνοερίφια και 7 βοοειδή.

Οσον αφορά στις ανάγκες για ζωοτροφές, οι αρμόδιες ΔΑΟΚ ανά πληγείσα από τις πυρκαγιές Περιφερειακή Ενότητα, έδωσαν τα εξής στοιχεία

– Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Οι ανάγκες σε χονδροειδείς ζωοτροφές, λόγω καταστροφής των βοσκοτόπων, ανέρχονται σε 25 τόνους την εβδομάδα

– Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: α) πλήρες μίγμα ζωοτροφών αιγοπροβάτων 50 τόνοι την εβδομάδα, β) πλήρες μίγμα ζωοτροφών βοοειδών 20 τόνοι την εβδομάδα, γ) 1.200 μπάλες τριφύλλι την εβδομάδα. Η υπηρεσία επισημαίνει, ωστόσο, ότι επειδή η καταγραφή είναι σε εξέλιξη ενδεχομένως να απαιτηθεί να διπλασιαστούν οι πιο πάνω ποσότητες.

– Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: α) μίγμα αιγοπροβάτων 14.175 κιλά την εβδομάδα, β) σανός, 3.543 μπάλες ανά εβδομάδα.


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr