"Επιτελικό μπάχαλο στα Σπήλαια Διρού: εργασίες στη μέση της τουριστικής περιόδου"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτελικό μπάχαλο στα Σπήλαια Διρού: εργασίες στη μέση της τουριστικής περιόδου

Τα σπήλαια Διρού επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης συνοδευόμενος από τα μέλη της Ο.Μ Ανατολικής Μάνης και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Λακωνίας κ.κ Γ. Δαουτάκο, Φαν. Καναβάρο και Π. Λαμπρινό, μετά από αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Μάνης καθώς τα σπήλαια παραμένουν μη επισκέψιμα.

Οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου και των εγκαταστάσεων εγκρίθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και περιλαμβάνονται στο υποέργο Νο3 της Πράξης: «Αποκατάσταση και Ανάδειξη των σπηλαίων και των κτηριακών εγκατάστασεων Διρού Ν. Λακωνίας- Β' Φάση», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 2470/769/Α3/04. Ωστόσο ξεκίνησαν να εκτελούνται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τουριστική περίοδο, παρά τις εισηγήσεις της τοπικής διοίκησης και των εργαζομένων.

Με τον Προϊστάμενο κ. Π. Λαζαράκο, τον βοηθό Προϊσταμένου κ. Μ. Λυριστή, τον σπηλαιολόγο κ. Δ. Καρούτη, τον Πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων κ. Ηλία Αναγνωστάκο, τον αρχιλεμβούχο των σπηλαίων κ. Στ. Λιανέρη και το προσωπικό συζήτησαν για τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, την εξέλιξη και τις προοπτικές.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον καθαρισμό της μικροχλωρίδας που έχει αναπτυχθεί στους σταλαγμίτες και στον πλούσιο λιθωματικό διάκοσμο του περίφημου σπηλαίου Βλυχάδας, εξαιτίας της χρήσης παλαιωμένου τύπου φωτισμού που εκπέμπει θερμότητα.

“Τα σπήλαια Διρού είναι ένα δώρο της φύσης για τη Λακωνία. Ειναι καθήκον της Πολιτείας να τα προστατεύσει και να τα αναδείξει, για την περιοχή, την ιστορία και τον πολιτισμό” επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.
Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ