"Οι εντυπώσεις , των εντυπώσεων, τις εντυπώσεις, ω εντυπώσεις!"
Αν κάποιος κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή ότι επικεντρώνεται στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, στις εντυπώσεις και όχι στην αλήθεια, σίγουρα θα έχει δίκιο!


Ήδη, μήνες τώρα, παρακολουθούμε με λύπη, την αντιμετώπιση που έχει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο η Δημοτική Αρχή τυχαία κλήθηκε να διαχειριστεί και όπως συνήθως το έκανε ασθμαίνοντας και καιροσκοπικά.

Παρά το ότι διατυμπανίζει διαρκώς τα έργα που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεν φρόντισε με το ίδιο πάθος να ενημερώσει τους δημότες, για τα έργα που ΕΠΕΛΕΞΕ να MHN ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ σε αυτό, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών επέβαλλε πλαφόν 22.000.000€, ζητώντας και από το Δήμο Σπάρτης, προτεραιοποίηση στο ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν και ποια όχι.

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από κοινού η Δημοτική Αρχή και ο κ. Βαλιώτης, αποφάσισαν ότι σχεδόν το 50%(!!!) των κονδυλίων πρέπει να διατεθούν στο αμφιλεγόμενο έργο της ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και σε διάφορες απροσδιόριστες μικροαναπλάσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εμμονή τους να προχωράνε μόνο τα έργα που «φαίνονται», αλλά και την πεποίθησή τους ότι ο Δήμος Σπάρτης είναι ΜΟΝΟ η πόλη της Σπάρτης και όχι τα δεκάδες χωριά μας. Ως εκ τούτου :


Οι περίπου 10.000 κάτοικοι των χωριών Μυστρά, Παρορίου, Μαγούλας, Αγίου Ιωάννη, Καρυών, Καστορίου κ.ά. μπορούν να περιμένουν ακόμα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα.


Πολλοί κάτοικοι της Σπάρτης, ακόμα και μέσα στην πόλη, μπορούν να περιμένουν ακόμα για να αποκτήσουν ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης.


Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να συνεχίζει να είναι ζημιογόνος, παρά τη δήθεν προσπάθεια εξυγίανσης, η οποία οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων.

Η παράταξή μας, κινούμενη πάντα με γνώμονα την ουσία και όχι τις εντυπώσεις, αντιπρότεινε ως σημαντικότερα έργα, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία μπορεί να μην κερδίζουν δημοσιότητα, κερδίζουν όμως την υγεία των Δημοτών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ αποτελούν κατά κανόνα έργα με δυσεύρετες χρηματοδοτήσεις, σε αντίθεση με τα έργα αστικών αναπλάσεων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΑΜΕ.

Αναμενόμενο, άλλωστε ποιο το νόημα ενός έργου εάν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να φωτογραφηθεί σε αυτό;ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣΣχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr