«Μια ιστορία σαν παραμύθι» αφήγηση - συγγραφή Γιάννα ΚατσουγκράκηΤο Ν.Π.Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, με μεγάλη επιτυχία, οργάνωσε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε 16/6 στην αυλή της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, την ιστορική αφήγηση σε πρωτότυπη ιστορία «Μια ιστορία σαν παραμύθι».
Μία ιστορία για μικρούς και μεγάλους, με ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα να συνομιλούν με μουσειακά εκθέματα για να παρουσιάσουν μια γοητευτική ιστορία για το Βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του."
Στην αφήγηση - συγγραφή ιστορίας η κ.Γιάννα Κατσουγκράκη.
Η Γιάννα Κατσουγκράκη έχει σπουδάσει αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ιστορία και λαογραφία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσειολογίας στο πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία.
Από το 1997 εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, σχεδιάζοντας, συντονίζοντας και εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών.
Η αποψινή ιστορία γράφτηκε από την κ. Γιάννα Κατσουγκράκη και ακούστηκε αρχικά το 2015, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και στην αυλή της Μητρόπολης στον Μυστρά, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Έκτοτε και με βάση τα νέα δεδομένα της έρευνας, αναδιαμορφώθηκε όπως θα την ακούσετε απόψε. Ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, ανασκαφικά ευρήματα και μουσειακά εκθέματα του Μουσείου του Μυστρά, συνδυάζονται με στοιχεία μυθοπλασίας, για να δημιουργήσουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας στα βυζαντινά χρόνια.
Την ιστορία μας απόψε θα συνοδεύσει μουσικά ο Χαράλαμπος Γούλας, με μουσικά θέματα από την φιλολογία της κιθάρας και αυτοσχεδιασμούς. Ο Χαράλαμπος Γούλας σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας (Πάτρας, Ιωαννίνων, Κωνσταντινούπολης κ.α.) και έχει εμφανιστεί σε δεκάδες συναυλίες έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς (Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Λάκη Χαλκιά, Μαρία Φαραντούρη κ.α.). Ασχολείται με διασκευές για κιθάρα και σύνολα οργάνων με κιθάρα, πάνω σε έργα διαφόρων συνθετών και με σύνθεση έργων για κιθάρα.
Όλοι μας ταξιδέψαμε νοερά μέσα στο Βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του.
Ευχαριστούμε την κ. Γιάννα Κατσουγκράκη γι'αυτό το υπέροχο ταξίδι.
Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr