Μ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: "Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου."

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφέριακης Αρχης.


Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασκήσει επαρκώς το θεσμικό της ρόλο προκειμένου κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο να λαμβάνονται τοιουτοτρόπως ώστε να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών. Τα περιφερειακά συμβούλια σπανίζουν πλέον και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έρχονται κατόπιν εορτής. Μας διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε ενέργειες για να προασπίσει το θεσμικό της ρόλο ως η "Αρχή" της Πελοποννήσου που διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών αλλά εκ του αποτελέσματος αυτοδιαψεύδεται αφήνοντας κρίσιμο χώρο και χρόνο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα δείγματα γραφής δεν είναι θετικά αλλά ανησυχητικά με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο χειρισμού και αντιμετώπισης του ζητήματος της κουνουποκτονίας όπου η τραγική καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μείζον θέμα που άπτεται και της Δημόσιας Υγείας.

Η προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μέσω επαναλαμβανόμενων ανούσιων και αχρείαστων δελτίων τύπου για τα ίδια και τα ίδια, μόνο ως παλιομοδίτικη μέθοδος προπαγάνδας μπορεί να εκληφθεί. Τα αποτελέσματα του συγκεντρωτικού και άκαμπτου τρόπου με τον οποίο ασκεί η Περιφερειακή Αρχή Νικα την διοίκηση της Περιφέρειας έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά. Είναι η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον Τόπο μας και τους πολίτες πριν είναι αργά.

ΥΓ: Αυτή τη στιγμή στον Καβομαλιά είναι στα σκαριά σειρά Αιολικών Πάρκων και αντίστοιχες ΜΠΕ πρέπει να περάσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν καταλήξουν στην Αποκεντρωμένη προς έγκριση.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.


Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ