‘’Ηλίας Δούκας, ο ευεργέτης μας’’ του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

 




Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ο Λαμποκαμπίτης Ηλίας Δούκας άφησε τη Γη και ευρίσκεται πλέον στην Επουράνιο θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Παιδί πολύτεκνης και ευσεβέστατης οικογένειας, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σε δύσκολη εποχή, με εφόδια την αταλάντευτη πίστη του στον Θεό, την εγκάρδια ευχή των γονέων του, Κωνσταντίνου και Κονδυλίας, την τιμιότητα και τη διάθεση να εργασθεί με όλες τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις. Ξεκίνησε από τον Λαμπόκαμπο και έγινε έμπορος με λίγα είδη εμπορίου, που κουβαλούσε συνεχώς στους ώμους του γυρνώντας από χωριό σε χωριό και από γειτονιά σε γειτονιά. Αυτός ο μικρός, αλλά πολύ εργατικός εμποράκος, έγινε μέγας και πολύς, με αλυσίδα καταστημάτων στην Αθήνα και την Επαρχία, ώστε να τον υπολογίζουν οι συνάδελφοί του, να επιζητούν τη συνεργασία του και να επιδιώκουν τη φιλία του, προκειμένου να ακούνε τις συμβουλές του και να ωφελούνται από την εμπειρία του.

Για την επιτυχία του στο εμπόριο έγραψαν πολλοί και θα γράψουν κι άλλοι. Εμείς οφείλουμε εδώ να υπογραμμίσουμε τις πολλές αρετές του, που με φροντίδα απέκτησε και με την βοήθεια του Θεού στόλισε την ύπαρξή του. Η εργατικότητα, η τιμιότητα, το ήθος, ο σεβασμός του σε κάθε συνάνθρωπο, ο πάντοτε γλυκός κι ευχάριστος λόγος του, η ενάρετη βιοτή και πολιτεία του και τα φιλόθρησκα και φιλάνθρωπα αισθήματά του, τον καταξίωσαν και τον ξεχώρισαν από πολλούς άλλους συναδέλφους του.

Ο κάθε Ναός της περιοχής μας, και όχι μόνο, και όλα τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γνώρισαν τα ωραία αισθήματα του και ευεργετήθηκαν πάλιν και πολλάκις, οι δε εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας ενισχύθηκαν στην φτώχεια και δοκιμασία τους.

Βοηθήθηκε σε όλα τα αξιέπαινα φιλανθρωπικά και κοινωνικά έργα του, από την πιστή και αφοσιωμένη σύζυγό του Ευαγγελία, η οποία του πρόσφερε αφειδώλευτα την θυσιαστική της αγάπη πάντοτε, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της ασθενείας του.

Και ευλογημένη οικογένεια δημιούργησε με εκλεκτά παιδιά, τον Κώστα, τον Απόστολο και την Μαρία, με άξιο γαμβρό και νύφες. Ακόμα τον ευλόγησε ο Πανάγαθος Θεός να έχει πολλά και καλά εγγόνια από τα οποία δοκίμασε πολλές χαρές.

Ας αναπαύσει ο Κύριος μας την κουρασμένη αλλά εκλεκτή ψυχή του <<ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται>> και ας χαρίσει την εξ ύψους παρηγορία στα προσφιλή του πρόσωπα. Εμείς πάντα θα τον μνημονεύουμε με τιμή, αγάπη και ευγνωμοσύνη.

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

σ.σ Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την Ι.Μ Ευαγγελιστρίας Ιέρακος, όπου, στις 31 Αυγούστου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος είχε απονείμει στο ζεύγος Ηλία και Ευαγγελίας Δούκα, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Μεγαλόσταυρο της Χιλιετηρίδος του Οσίου Νίκωνος μετά τιμητικού διπλώματος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή και πολυποίκιλη προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ