Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥ ΓΙΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ



Απάντηση στην από 6-3-2021 ανάρτηση του κ. Νικολινάκου (ιατρού)

Ο κος Νικολινάκος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
​Κάθε μέρα διαβάζει ανακοινώσεις για νέα έργα της δημοτικής αρχής. Η προσευχή του για διασπορά του κορωνοϊού στο Δήμο δεν του βγαίνει, για να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή.
Έτσι δεν άντεξε το μαρτύριο και πλημμυρισμένος από εμπάθεια και κακία, επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο αναληθειών και διαστρέβλωσης της αλήθειας, τυφλωμένος από το πάθος του να γίνει Δήμαρχος.
Αυτά που με κατηγορεί στην ανάρτηση του έχουν απαντηθεί πολλές φορές, οι καταγγελίες και οι προσφυγές του έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και απορρίπτονται η μία μετά την άλλη.
Θα αναφερθώ μόνο για τις απευθείας αναθέσεις, μιας και είναι μια καραμέλα που αναμασάει συνέχεια και θα έπρεπε να την έχει ήδη καταπιεί.
1ον. Είναι απολύτως νόμιμες με αυστηρά θεσμοθετημένο διαδικαστικό πλαίσιο για τις διαδικασίες και τους όρους που πρέπει να πληρούνται.
2ον. Για να εξοφληθεί οποιοδήποτε ένταλμα, ελέγχεται ενδελεχώς από τις ελεγκτικές αρχές για τη νομιμότητά του.
3ον. Είναι συμφέρουσες για το Δήμο, αφού μπορείς να επιλέξεις τον πιο κατάλληλο για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα το έργο.
4ον. Δίνουμε δουλειά σε ντόπιους εργολήπτες, προμηθευτές υλικών, καταστήματα κατόχους σκαπτικών μηχανημάτων και εργάτες δηλαδή, τα λεφτά μένουν στην αγορά του Δήμου μας.
5ον. Με το νέο νόμο που ψηφίσθηκε στις 4 Μαρτίου 2021, όχι μόνο αίρονται οι δυσκολίες ανάθεσης που υπήρχαν (μητρώο εργοληπτών και κλήρωση), και απλοποιείται η διαδικασία αλλά ανέβηκε και το όριο των απευθείας αναθέσεων στις 30.000 € προ ΦΠΑ.
Στις δυσκολίες αυτές οφειλόταν και η μείωση στις απευθείας αναθέσεις μικρών έργων και όχι στην αντιπολίτευση, μόνο το θολό μυαλό τους το αποδίδει εκεί.
6ον. Για να αντιληφθείτε την εξαπάτηση που επιχειρεί και τι σημαίνει να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο κος Μαστορόπουλος στον πρώην Δήμο Μονεμβασίας μόνο το 2010 έκανε 169 απευθείας αναθέσεις περίπου 1.200.000 €, πριν συνενωθούν οι Δήμοι. Άραγε αυτός ο τεράστιος αριθμός σύμφωνα με τη λογική τους έγινε παράνομα; Τα ίδια έκανε και ο πρώην Δήμος Μολάων από το 2003 έως το 2006, όταν σύμβουλος της πλειοψηφίας δίπλα στο Δήμαρχο ήταν ο κος Νικολινάκος, ήταν άραγε και αυτές παράνομες;
Η αντιπολίτευση που ασκεί είναι άθλια, αναφέρεται συνέχεια σε σκάνδαλα τα οποία έχουν αποδειχθεί ανύπαρκτα. Αυτό σε συνδυασμό με την άγνοιά του με τη λειτουργία του Δήμου, τον καθιστά εντελώς αναξιόπιστο.
Ολόκληρη η ανάρτηση του είναι μία συρραφή ανακριβειών, συκοφαντιών, παραλήρημα ενός ανθρώπου άσχετου με το αντικείμενο και τις διαδικασίες του Δήμου, τον οποίο δεν ενδιαφέρει η αλήθεια και η πραγματικότητα αλλά μόνο η άγρα ψήφων.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

-----------------------------------------------------------
ΑΝΑΡΤΗΣΗ Π.ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥ
Δημοτική παράταξη Δήμου Μονεμβασίας
«ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Επικεφαλής: Παναγιώτης Νικολινάκος, ιατρός
ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
Η δημοτική αρχή ή καλύτερα ο ίδιος ο δήμαρχος, είχε επιδοθεί εδώ και χρόνια σε μια ιδιότυπη τακτική με διάφορους εργολάβους, αφού φρόντισε να τους τροφοδοτεί με έργα εκατομμυρίων, με διαδικασίες μάλιστα απευθείας αναθέσεων (με πρόφαση το «έκτακτο», το «κατεπείγον» και το «απρόβλεπτο» γεγονός) παρά τις προβλέψεις του νόμου και παρά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο δεν προέκυπτε καμία έκπτωση για το Δήμο, πράγμα που θα συνέβαινε, εάν όλα αυτά τα έργα που δίνονταν τόσα χρόνια στους ίδιους και τους ίδιους, έβγαιναν σε δημοπρασία.
Ο δήμαρχος είχε αποθρασυνθεί και λογικό είναι, αφού πριν δεν υπήρχε ουσιαστική αντιπολίτευση και έλεγχος.
Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν αυτός που είχε επιβάλει την απευθείας ανάθεση ως κανόνα στο Δήμο εντελώς καταχρηστικά, εντούτοις φρόντισε να φυλαχτεί ο ίδιος και έτσι δεν υπέγραφε πουθενά, αλλά έβαζε τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
Δεν έβαζε προφανώς την υπογραφή του, διότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα» όπως λέει και η παροιμία και βέβαια όταν κάποια στιγμή έλθει «η ώρα της κρίσεως» είναι βέβαιο ότι θα πει πως «εγώ δεν ξέρω τίποτα» και δεν θα αναλάβει την ευθύνη για ότι συνέβαινε, αλλά θα αφήσει τους άλλους «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.»
Ότι και να κάνει όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσει και αυτός κατά το μέτρο των ευθυνών του, αφού είναι γνωστό ότι τίποτα δεν γίνεται στο Δήμο χωρίς να δώσει εκείνος εντολή.
Τα «ήρεμα νερά» όμως όπου «έπλεε» ανέμελη τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή, ταράχτηκαν από το 2019 και μετά, διότι η παράταξή μας αποφάσισε να ασκήσει επί τοις ουσίας τα καθήκοντά της και μεταξύ των πολλών άλλων «λαβρακίων» που ανακάλυψε από το «μεγάλο έργο» του δημάρχου και των «κατορθωμάτων» του, βρήκε πως επί τρία και πλέον χρόνια ανατέθηκαν με παράνομο τρόπο από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, εκατοντάδες έργα και εργασίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, όλα με απευθείας ανάθεση, παρά τις προβλέψεις του νόμου 4412/2016, χωρίς έστω μία επιπλέον προσφορά και φυσικά χωρίς καμία έκπτωση για το Δήμο, πράγμα που πέρα από όλα τα άλλα, του προκάλεσε ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Βέβαια αυτή τη «χασούρα» φρόντισε ο δήμαρχος να την καλύψει και μάλιστα με το παραπάνω, αφού ταυτόχρονα επιβάρυνε παράνομα τους δημότες μας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (φωτισμός, καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση) επιπλέον των πραγματικών αναγκών του Δήμου, με ποσό που με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020, έφτασε στα 2.659.065,24 ευρώ, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το ταμειακό υπόλοιπο ή πλεόνασμα των εν λόγω υπηρεσιών, πράγμα που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ως παράνομο και καταχρηστικό, αφού η ταμειακή αυτή τακτική υποκρύπτει φορολογία και τα έσοδα δεν είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν γυρίζουν στους πολίτες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά τοκίζονται στην τράπεζα και χρόνο με το χρόνο διογκώνονται.
Η παράταξή μας αντέδρασε σε όλα αυτά και παρά τις ύβρεις που ακούγαμε τόσο καιρό, τελικά φέραμε αποτέλεσμα, διότι κάποιοι που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις αναθέσεις και τις πληρωμές φαίνεται φοβήθηκαν και έτσι από το 2020 και μετά σταμάτησαν με βαριά καρδιά αυτό το βιολί των απευθείας αναθέσεων και άρχισαν να κάνουν διαγωνισμούς από τους οποίους μάλιστα προέκυψαν και σημαντικές εκπτώσεις για το Δήμο.
Ενώ λοιπόν από το 2016 ισχύει ο ίδιος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις, οι δημοτικοί μας άρχοντες έκαναν πως δεν τον ήξεραν και εφάρμοζαν τους δικούς τους νόμους και μόνο ύστερα από τη δική μας πίεση άλλαξαν τακτική το 2020.
Πάντως αν ισχυριστεί η δημοτική αρχή ότι όλες αυτές οι πρακτικές που ακολουθούσαν ήταν νόμιμες, δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε: τότε γιατί δεν τις συνεχίσατε και το 2020, παρά επιλέξατε πλέον να κάνετε διαγωνισμούς για όλα αυτά τα έργα και τις εργασίες που δίνατε επί σειρά ετών με απευθείας ανάθεση;
Όμως οι κακές συνήθειες φαίνεται ότι δεν κόβονται εύκολα και έτσι τελευταία προσπάθησαν, πάλι με παράνομο τρόπο κατά τη γνώμη μας, να βγάλουν από το παιχνίδι κάποιους εργολάβους (οι οποίοι μάλιστα είχαν δώσει και τη μεγαλύτερη έκπτωση).
Επίσης φρόντιζαν πάντα και κάτι άλλο: να ενημερώνουν ορισμένους από τους εργολάβους κατά γράμμα για το τι λέει κάθε δημοτικός σύμβουλος στις διάφορες συνεδριάσεις και να τους στρέψουν έτσι εναντίον μας με το σκεπτικό ότι εμείς τους «χαλάσαμε τη σούπα» διότι με την τακτική μας και τις φωνές μας, επιβάλαμε να γίνονται διαγωνισμοί με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές από τις δουλειές που έπαιρναν τόσα χρόνια.
Ήταν τόσος ο εκτροχιασμός τους, τόση η αποθράσυνσή τους, τόση η σιγουριά τους που έφτασαν στο σημείο να δίνουν με απευθείας ανάθεση έργα αξίας ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ο δήμαρχος με τον αέρα και την έπαρση που του δίνει η εξουσία, στρέφεται κάθε φορά εναντίον μας με απίστευτη προκλητικότητα και μίσος, οι δε συγκεκριμένοι εργολάβοι τα έχουν βάλει και εκείνοι ανοιχτά μαζί μας, χωρίς εμείς να έχουμε αναφέρει ποτέ το όνομά τους ή να τους έχουμε εκθέσει προσωπικά.
Βέβαια αν κάποιος εργολάβος είχε μάθει κάθε χρόνο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε αναθέσεις, είναι λογικό, από τη μία να βλέπει σαν ευεργέτη του το δήμαρχο και από την άλλη να αισθάνεται να του παίρνουν «τη μπουκιά από το στόμα» και έτσι να ξεσπάει σε εμάς για τη χασούρα.
Τέλος νομίζουμε, εφόσον μάλιστα ο δήμαρχος δεν είχε την ευθύτητα να αναλάβει έστω την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να μας υβρίζει, ότι θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και σε αυτό το ζήτημα.
Όπως και να έχει, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί εις βάθος για το σοβαρό αυτό θέμα, τον πληροφορούμε ότι έχουμε στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία από το σχετικό φάκελο της υπόθεσης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ