Νεοκλής Κρητικός: «Μέχρι την Πέμπτη όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν λάβει τα έγγραφα παραμονής (ADET)»
Με δεδομένη την ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και την αγωνία των δικαιούχων ασύλου για την λήψη των εγγράφων τους είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι την Πέμπτη όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Helios».

Αντίστοιχα για την κτήση των διαβατηρίων τους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» για τη διευθέτηση και αυτών των εκκρεμοτήτων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την παραλαβή των διαβατηρίων οι δικαιούχοι ασύλου θα μπορούν πλέον να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου κατά κύριο λόγο είναι ο προορισμός τους.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική Κυβέρνηση, όταν παρέλαβε την εξουσία με ισχυρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες, παρέλαβε ένας χάος. Και αυτό το χάος κλήθηκε να βάλει σε τάξη, ενώ παράλληλα θωράκισε αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Κατηγορίες για ολιγωρίες και ελλείψεις δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και αυτοί που τις εκφέρουν δημοσίως περισσότερο θέλουν να χτυπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών.

Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ας κρατούμε πάντα ως βασική μας σκέψη ότι η ελληνική κοινωνία, οι αξίες της φιλοξενίας, οι αξίες της παράδοσης και της συνέχειας είναι τόσο ισχυρές, που μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες μεγάλες και φουρτούνες πολλές.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr