Νεοκλής Κρητικός: «Μέχρι την Πέμπτη όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν λάβει τα έγγραφα παραμονής (ADET)»




Με δεδομένη την ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και την αγωνία των δικαιούχων ασύλου για την λήψη των εγγράφων τους είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι την Πέμπτη όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Helios».

Αντίστοιχα για την κτήση των διαβατηρίων τους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» για τη διευθέτηση και αυτών των εκκρεμοτήτων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την παραλαβή των διαβατηρίων οι δικαιούχοι ασύλου θα μπορούν πλέον να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου κατά κύριο λόγο είναι ο προορισμός τους.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική Κυβέρνηση, όταν παρέλαβε την εξουσία με ισχυρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες, παρέλαβε ένας χάος. Και αυτό το χάος κλήθηκε να βάλει σε τάξη, ενώ παράλληλα θωράκισε αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Κατηγορίες για ολιγωρίες και ελλείψεις δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και αυτοί που τις εκφέρουν δημοσίως περισσότερο θέλουν να χτυπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών.

Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ας κρατούμε πάντα ως βασική μας σκέψη ότι η ελληνική κοινωνία, οι αξίες της φιλοξενίας, οι αξίες της παράδοσης και της συνέχειας είναι τόσο ισχυρές, που μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες μεγάλες και φουρτούνες πολλές.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ