Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών ΣπάρτηςΣυνάντηση με την διευθύντρια και εργαζόμενους του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μη μισθωτών (πρ. ΟΑΕΕ) είχε την Πεμπτη, 14 Ιανουαρίου ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την γνωστοποίηση της εντολής μετακίνησης του 60% του προσωπικού (3 εργαζόμενοι) στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μισθωτών, χωρίς την ανάλογη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και των υποθέσεων με τις οποίες ήταν ήδη επιφορτισμένοι.

Η δραματική έλλειψη προσωπικού και η ατελής ακόμα ενοποίηση σε έναν οργανισμό (ΕΦΚΑ) όλων των ασφαλιστικών αρμοδιοτήτων, δεν καλύπτεται με μετακίνηση εργαζομένων από το ένα υποκατάστημα στο άλλο. Αντίθετα, η αδιαμφισβήτητη ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μισθωτών, όπως άλλωστε είχαμε επισημάνει κατά την επίσκεψή μας, μετά την ανάθεση των υποθέσεων του ΟΓΑ, στις 26 Ιουνίου 2020, με τον τρόπο που επιχειρείται, μεταθέτει και δημιουργεί προβλήματα αλλού.

Η διευθύντρια μάς ανέλυσε τα προβλήματα που θα προκύψουν όταν το εναπομείναν προσωπικό (2 άνθρωποι ή 40%) αναλάβουν το 100% των υποθέσεων όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων, ενεργών ή υπό συνταξιοδότηση, όλης της Λακωνίας.

“Σε αυτές τις εποχές που η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί θανάσιμα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανεπαρκή στήριξη της κυβέρνησης και ενώ οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις έχουν τριπλασιαστεί από το 2019, είναι αδιανόητο να μην βρίσκονται βιώσιμες λύσεις για τον εθνικό ασφαλιστικό μας φορέα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, ο όγκος εργασίας είναι αδύνατο να “βγει” κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τέτοιου είδους ημίμετρα” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να μην ονειρεύεται την ιδιωτική ασφάλιση που θα στείλει στην ανασφάλεια την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά να δυναμώσει και να συμμαζέψει το τιτάνιο εγχείρημα της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των πολιτών.


Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr