ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2020 ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2020

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Ινστιτούτου Σπάρτης,

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και ο Καινούργιος Χρόνος να

μας φέρει υγεία και την ελευθερία να ξαναβρεθούμε

και να συνεχίσουμε την όμορφη προσπάθειά μας!

Όπως αντιλαμβάνεσθε είναι δύσκολο υπό τις παρούσες

συνθήκες να πραγματοποιήσουμε την ετήσια Γενική μας

Συνέλευση.

Όμως, είναι εύκολο να κάνουμε τον απολογισμό του ΔΣ

του φορέα μας.

Πολύ επιγραμματικά θα αναφερθούμε στις πιο σημαντικές

δραστηριότητες του Ινστιτούτου Σπάρτης κατά την

διάρκεια του χρόνου που πέρασε με σκοπό να σας

ενημερώσουμε και να δεχθούμε την κριτική και τις

προτάσεις σας.

Το 2020 υπήρξε μια χρονιά πλούσιας και σοβαρής

δραστηριότητας του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε τα εξής:


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020Προσκεκλημένη του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, παρουσίασε στην Επιτροπή του ΕΛΛΑΔΑ 2021 τις προτάσεις που κατέθεσε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με τους Δήμους Ανατολικής Μάνης , Ευρώτα και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα η κ. Κανελλοπούλου εξήγησε πώς το Ινστιτούτο Σπάρτης κινήθηκε με γνώμονα το δέσιμο της πλούσιας ιστορικής παράδοσης με την νεώτερη διαχείριση μέσω των νέων τεχνολογιών. Εμφανώς πολύ ικανοποιημένη από την ποιότητα των προτάσεων του Ινστιτούτου Σπάρτης η Πρόεδρος του ΕΛΛΑΔΑ 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη ανταλλάσσει μια φιλική συζήτηση με την κ. Κανελλοπούλου στο τέλος της εκδήλωσης.Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, των Κοινοτήτων και των συλλογικών φορέων του πρώην Δήμου Οινούντος, η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΛΕΦΙΝΑΣ: Η εξέλιξη του έργου και η διαχείριση του».
Στην Ημερίδα συζητήθηκε η αξιοποίηση του νερού του Φράγματος για την τόνωση της ελαιοκαλλιέργειας και στις ημιορεινές περιοχές, την αντιμετώπιση των σε μεγάλο βάθος αντλήσεων που φθάνουν μέχρι και τα 600 μέτρα και της έκτασης, στην οποία θα επεκταθεί η άρδευση μέσω του Φράγματος με φυσική ροή ή και μικρή άντληση, πέραν της άρδευσης των παραευρώτειων κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, οι οποίες ήδη προβλέπονται να αρδευτούν από το Φράγμα.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020


Το Ινστιτούτο Σπάρτης κατέθεσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Δήμο Ευρώτα, τέσσερις (4) προτάσεις προς χρηματοδότηση από την Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021, οι τρεις (3) εκ των οποίων αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικά και αναμένεται η χρηματοδότησή τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Επιγραμματικά, οι καινοτόμες προτάσεις που συνέγραψαν με προσοχή οι ειδικευμένοι συνεργάτες του Ινστιτούτου Σπάρτης, είναι οι ακόλουθες:
1. «Διαδραστικό Μουσείο Επαυξημένης Πραγματικότητας της Μανιάτικης Ιστορίας στην Αρεόπολη», σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, προϋπολογισμού 145.000,00 ευρώ
2. «Φύση και Ιστορία: Προβολή στο Αύριο», σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, προϋπολογισμού 165.000,00 ευρώ
3. «Το Πολιτιστικό Μονοπάτι του Πάρνωνα», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 130.000,00 ευρώ

4. «Διεθνές Πάρκο Ελαίας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 2.100.000,00 ευρώ

Από τις παραπάνω προτάσεις οι τρεις πρώτες εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό ΕΛΛΑΔΑ 2021 και από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα
Στόχος του Ινστιτούτου Σπάρτης ήταν εξ αρχής να παρακινηθούν να συμμετέχουν στις δράσεις της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς της Λακωνίας, για να δείξουμε συλλογικά τον σεβασμό μας στην Ιστορία μας, να τιμήσουμε τους ανθρώπους μας, να γνωρίσουμε και να αναδείξουμε τον τόπο μας και να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον μας.


Το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με επίλεκτα μέλη της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με έδρα την Σπάρτη.
Το Επιστημονικό Περιοδικό “The Historical Review of Sparta” είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα πάνω στην ιστορία της Σπάρτης και παράλληλα να προβάλλει τον αρχαίο και νεότερο πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με αποδέκτες τα μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και όλους όσοι τρέφουν θαυμασμό και ενδιαφέρον για το σπαρτιατικό πνεύμα, το περιοδικό θα αντλεί τις θεματικές του ενότητες από το μεγάλο φάσμα του αρχαίου και νεότερου πολιτισμού της Σπάρτης, υπό την σκοπιά μελετητών ημεδαπών και αλλοδαπών επιστημονικών ιδρυμάτων.


ΙΟΥΛΙΟΣ 2020


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Δημόσιας Διαβούλευσης για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης και έλαβε χώρα την Τέταρτη, 15 Ιουλίου 2020, στην πλατεία της Κοινότητας Καστορείου.
Στη Δημόσια Διαβούλευση είχαν προσκληθεί να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων και των συλλογικών φορέων των πρώην καποδιστριακών δήμων Μυστρά, Πελλάνας και Φάριδος, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόσκλησή μας.
Τον λόγο, μεταξύ άλλων, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης.


ΙΟΥΝΙΟΣ 2020


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) ενέκρινε τη διεξαγωγή και έθεσε υπό την αιγίδα του το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης». Το Συνέδριο αφορά στην αναζήτηση της Σπάρτης των Διεθνών Σχέσεων και της Υψηλής Στρατηγικής μέσω των ομιλιών ακαδημαϊκών αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, οι οποίοι θα προέρχονται από κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, μετά από επιβεβλημένη αναβολή, τον ερχόμενο Ιούνιο του 2021, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, στο Πηλάλειο Ίδρυμα στα Βρέσθενα η συνάντηση του Ινστιτούτου Σπάρτης με τους συλλογικούς φορείς και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων του πρώην δήμου Οινούντα και της κοινότητας Καρυών. Το θέμα της συνάντησης ήταν η από κοινού διοργάνωση το 2021 εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με κέντρο αναφοράς τους αγωνιστές και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1821 στην περιοχή του Πάρνωνα.
Η δεύτερη συνάντηση με τους εν λόγω φορείς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020, στη Βαρβίτσα, όπου οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις της πρώτης συνάντησης των Βρεσθένων.


Το Ινστιτούτο Σπάρτης συμμετείχε την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των κρατικών της οργάνων με τίτλο «3η Συνάντηση Νεολαίας Ευρώπης & Δυτικών Βαλκανίων: Τα προγράμματα της Ε.Ε. ως όχημα για την τόνωση της θετικής κοινωνικής αλλαγής». Πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων μερικών εκ των κυριότερων οργανισμών νεολαίας της Ευρώπης και των απεσταλμένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημαίνοντας την έναρξη του προβληματισμού και του διαλόγου σχετικά με το ρόλο της ευρωπαϊκής και διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ το Ινστιτούτο Σπάρτης προσπάθησε να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκτήσει μέσω των σχετικών προγραμμάτων που έχει διοργανώσει ή συμμετάσχει κατά το παρελθόν, για τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμβαλλόμενων περιοχών.

Η Γαλλική και η Ισπανική Εθνική Επιτροπή του «Erasmus Plus» ενέκριναν δύο προγράμματα ανταλλαγής νέων, τα οποία κατέθεσε το Ινστιτούτο Σπάρτης από κοινού, ως ισότιμος εταίρος, με ευρωπαϊκούς οργανισμούς που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «E-project: Don't eat your planet, eat your doggy bag» θα λάβει χώρα στην Τουλούζη της Γαλλίας, ενώ το πρόγραμμα «Greenderaction: Green Equality Generation in Action» θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας. Δέκα νέοι και νέες της Σπάρτης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομήλικούς τους επισκέπτες, καλλιεργώντας τις γλωσσικές τους ικανότητες και αναπτύσσοντας έναν ευρύτερο κύκλο διαπροσωπικών σχέσεων.


ΜΑΙΟΣ 2020


Το Ινστιτούτου Σπάρτης σε συνεργασία με το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκου κατέθεσαν είκοσι (20) έργα των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικού στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τη Νεολαία «Το νερό που θέλουμε», τη διοργάνωση του οποίου είχε αναλάβει το Παγκόσμιο Δίκτυο Μουσείων Νερού (WAMU-NET). Η ζωγραφική απεικόνιση του Ευρώτα μίας μαθήτριας της Ε' Δημοτικού κοσμεί πλέον την ψηφιακή έκθεση του διαγωνισμού, ενώ υπήρξε προβολή των έργων και σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020Το Ινστιτούτο Σπάρτης ολοκλήρωσε μια μακρά πορεία έρευνας και συγγραφής μιας αξιόλογης και καινοτόμου πρότασης με τον τίτλο «Παμβαλκανικό Φεστιβάλ Ρακής». Ο Δήμος Ευρώτας, ως ο αιτών και κύρια ωφελούμενος φορέας, σε συνεργασία με επιπλέον οκτώ (8) φορείς από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, κατέθεσαν το σχετικό αίτημα επιχορήγησης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – Δυτικά Βαλκάνια». Το Παμβαλκανικό Φεστιβάλ ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο τόσο της τουριστικής όσο και της πολιτιστικής ανάπτυξης της Λακωνίας, αφού τα οφέλη και οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλά και θα αφορούν τόσο σε οικονομικά κριτήρια όπως η αύξηση επισκεπτών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων κτλ. όσο και σε κοινωνικά κριτήρια όπως η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών, η ψυχαγωγία, το αίσθημα υπερηφάνειας για τους κατοίκους κτλ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, κα Αναστασία Κανελλοπούλου, ως φιλόλογος, και το μέλος του Ινστιτούτου Σπάρτης, κ. Αθανάσιος Βλήτας, ως ιστορικός, συνέγραψαν και κατέθεσαν τη Δήλωση Πρόθεσης Υποβολής Δελτίου για το Μανιάτικο Μοιρολόι ως Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ). Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διαδικασία υποβολής προτάσεων για την εγγραφή στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, ότι το Μανιάτικο Μοιρολόι προκρίθηκε με επιτυχία στη Β’ Φάση της εν λόγω διαδικασίας.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης παρακολουθώντας πολύ στενά τις εξελίξεις με την κρίση που έχει επιφέρει ο νέος ιός «COVID-19» στην Ιταλία και με αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης απηύθυνε την Τρίτη, 10 Μαρτίου, επιστολές συμπαράστασης στους αδελφούς και φίλους Ταραντίνους, και συγκεκριμένα στον Δήμο του Τάραντα και στο Σπαρτιατικό Μουσείο του Τάραντα. Οι απαντήσεις τους ήταν ιδιαίτερα θερμές και συγκινητικές, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή τους ότι μετά την δραματική εμπειρία του κορονοϊού, θα δοθεί η ευκαιρία για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Σπαρτιατών και Ταραντίνων.Την Πέμπτη, 05 Μαρτίου, υπογράφθηκε το μνημόνιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Σπάρτης με το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, το Ινστιτούτο Σπάρτης κατόρθωσε να εξασφαλίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή μερικής υποτροφίας στους νέους και τις νέες της πόλης μας που επιθυμούν να σπουδάσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο την επιστήμη της Κλασικής Αρχαιολογίας στο εν λόγω πανεπιστήμιο. Ως μόνη προϋπόθεση έχει τεθεί η αφιέρωση της διπλωματικής εργασίας σε ερευνητικό θέμα συναφές με τις δράσεις και τους στόχους του Ινστιτούτου.ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Το Ινστιτούτο Σπάρτης συμμετείχε επίσημα με αποστολή μέλους του στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τους Πολιτιστικούς Φορείς - Δυνατότητες και Προοπτικές" στο Βουλευτήριο του Ναυπλίου την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020. Το Ινστιτούτο Σπάρτης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του ΥΠΠΟΑ για την πραγματοποίηση μια ανάλογης ημερίδας στην πόλη μας, η πραγματοποίηση της οποίας πρόκειται να λάβει χώρα το ερχόμενο φθινόπωρο.


Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή εξήντα τριών (63) συλλογικών φορέων του Δήμου Σπάρτης ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 1ης Συνάντησης των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Σπάρτης την Τέταρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας. Βασικά θέματα της Συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Συλλογικών Φορέων από τα στελέχη του Ινστιτούτου Σπάρτης σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και η αναγκαιότητα οργάνωσης των συλλογικών φορέων ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα προγράμματα.Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, επίσκεψη των οικογενειών των προσφύγων και των μεταναστών που ευρίσκονται στην πόλη μας, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας, κ. Γιώργος Γιακξόγλου.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020Το Ινστιτούτο Σπάρτης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πώς μπορεί ένας φορέας να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Erasmus Plus και ποιες είναι οι προοπτικές χρηματοδότησης», όπου παρουσιάστηκαν ενδελεχώς οι δράσεις του Erasmus+.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης επιδιώκει αδιάκοπα να κινητοποιήσει το έμψυχο δυναμικό της Σπάρτης και αποκτά συνεχώς στρατηγικές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες. Μέσω των πολυποίκιλων δράσεών του συμβάλει αποφασιστικά στη συλλογική προσπάθεια να κατακτήσει η Σπάρτη τη θέση που της αρμόζει στο διεθνές στερέωμα. 

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr