Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν Καλογωνιάς ΣπάρτηςΤη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 η Εκκλησία μας και στην Καλογωνιά Σπάρτης πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός, δυστυχώς χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης. Επισφραγίζοντας την ιερή ακολουθία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, παίρνοντας αφορμή από τον ενάρετο βίο της τιμώμενης Αγίας και το μαρτυρικό της τέλος από τον ίδιο της τον πατέρα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της χριστιανικής διαπαιδαγώγησης των νέων από τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να διακρίνονται από πίστη στον Θεό, αγάπη, υπομονή και σύνεση. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία Βαρβάρα να χαριτώνει και να προστατεύει το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.

(φώτο: Βαγγέλης Σκοπαράντζος)


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr