ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ: Η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣΗ 1η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ) ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. Στόχος η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση. Η αξία της δωρεάς οργάνων σώματος είναι ανεκτίμητη, ανυπολόγιστη, ευεργετική! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σωθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα. Στην Ελλάδα όμως ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων παραμένει ακόμα πολύ χαμηλός. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρητικά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θετικοί στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, στην πράξη όμως αισθανόμαστε φόβο, επιφυλακτικότητα ή ακόμη και αδιαφορία. Αυτό επιβάλλεται ν' αλλάξει! Αρκεί να σκεφτούμε ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον.

Η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών πρέπει να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας. Πρέπει να προτάξουμε την αγάπη, τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία και να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους μας: το δώρο της ζωής!!!


Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία


Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr