Συνάντηση του Π. Νίκα με Γ. Πατούλη και Ν. Φαρμάκη στην Αθήνα

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους περιφερειάρχες Αττικής Γιώργο Πατούλη και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συνάντηση αφορούσε την ιδέα της δημιουργίας ενός ποδηλατόδομου, ο οποίος ξεκινώντας από τον Μαραθώνα και διασχίζοντας τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

Οπως τονίστηκε, οι πιστώσεις που διακινούνται διεθνώς για την ποδηλασία και τον ποδηλατικό τουρισμό ξεπερνούν τα 600 δισ. ευρώ και θα πρέπει ως εκ τούτου να διεκδικηθεί μέρος τους από τις τρεις Περιφέρειες.

Στη σημερινή συνάντηση, την πέμπτη που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο, υπήρξε -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου- συμφωνία επί της αρχής του εν λόγω πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

“Θα πρέπει να εξεταστεί η όδευση του ποδηλατόδρομου, προφανώς εκτός αυτοκινητοδρόμων, είτε με την επιλογή δευτερεύοντος δικτύου ή και χάραξη νέας διαδρομής” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διευκόλυνσης υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας προτίθεται να διαθέσει την περιοχή που της παραχώρησε η ΓΑΙΑΟΣΕ εκατέρωθεν της μη χρησιμοποιούμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE