Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου : «Παγκόσμια πρωτοτυπία!» Μεταφορά αρμοδιοτήτων Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ στο Υπ. Εσωτερικών



Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδεικνύουμε τις ευθύνες του σε σχέση με την πιθανολογούμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα Ζώα Συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενώ σε όλη την Ε.Ε. η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς ανήκει στα αντίστοιχα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, στη χώρα μας η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαχειρίζονται τα θέματα των ζώων συντροφιάς, υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες!

Η επιλογή αυτή δεν είναι αθώα, αφού είναι πασιφανές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κτηνιάτρους, δεν θα είναι σε θέση, εκ των πραγμάτων, ν' ανταποκριθούν, λόγω άγνοιας του αντικειμένου.

Τον καιρό της πανδημίας και του σημερινού lockdown, η Κυβέρνηση της ΝΔ πέφτει σε ένα ακόμη ατόπημα, βάζοντας σε κίνδυνο προγράμματα αντιμετώπισης των νόσων, όπως η λύσσα, και νέων νοσημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα ζητήματα τήρησης της δημόσιας υγείας και της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Τέλος, η μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και καταρρακώνει την εικόνα της χώρας μας στην Ε.Ε και διεθνώς και δεν πρέπει να γίνει πράξη.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ