Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου : «Παγκόσμια πρωτοτυπία!» Μεταφορά αρμοδιοτήτων Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ στο Υπ. ΕσωτερικώνΜε ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδεικνύουμε τις ευθύνες του σε σχέση με την πιθανολογούμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα Ζώα Συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενώ σε όλη την Ε.Ε. η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς ανήκει στα αντίστοιχα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, στη χώρα μας η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαχειρίζονται τα θέματα των ζώων συντροφιάς, υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες!

Η επιλογή αυτή δεν είναι αθώα, αφού είναι πασιφανές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κτηνιάτρους, δεν θα είναι σε θέση, εκ των πραγμάτων, ν' ανταποκριθούν, λόγω άγνοιας του αντικειμένου.

Τον καιρό της πανδημίας και του σημερινού lockdown, η Κυβέρνηση της ΝΔ πέφτει σε ένα ακόμη ατόπημα, βάζοντας σε κίνδυνο προγράμματα αντιμετώπισης των νόσων, όπως η λύσσα, και νέων νοσημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα ζητήματα τήρησης της δημόσιας υγείας και της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Τέλος, η μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και καταρρακώνει την εικόνα της χώρας μας στην Ε.Ε και διεθνώς και δεν πρέπει να γίνει πράξη.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR