Αμεση η ανάγκη για νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία καλύπτει δαπάνες ελέγχου σε αθλητές ομαδικών αθλημάτωνΗ αυξάνουσα τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταδεικνύει την ανάγκη να θεσμοθετηθεί νοσοκομείο αναφοράς, δεδομένου ότι σε αυτή συνυπάρχουν δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλοί καταυλισμοί ρομά, αλλά και σημαντικός αριθμός αλλοδαπών εργατών γης -δηλαδή άνθρωποι με πενιχρή οικονομική δυνατότητα για νοσηλεία μακριά από τον χώρο διαμονής τους.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για νοσοκομείο αναφοράς -“ιδιαίτερα όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν ήδη 14” όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια ξεκινά να καλύπτει τη δαπάνη των ελέγχων για κορονοϊό σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων, ξεκινώντας από την Αργολίδα όπου θα χρηματοδοτήσει τη διενέργεια ελέγχου σε περίπου 1.000 αθλητές.

Για μία ακόμα φορά, ο Π. Νίκας απηύθυνε σύσταση προς τη νεολαία και προς όλους, να μην παραμελούν την αυτοπροστασία, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του συνόλου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί πλέον καμία εκδήλωση που συνεπάγεται συγκέντρωση ατόμων.Η ΔΗΛΩΣΗ

“Δυστυχώς, ενώ αυξάνονται σε καθημερινή βάση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, θεωρώ ότι δεν έχουμε τις αναγκαίες υγειονομικές υποδομές.

Λυπάμαι γιατί δικαιώνομαι σε όσα έλεγα ως προς την ανάγκη ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρειά μας, όταν μάλιστα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 14 τέτοια νοσοκομεία.

Θετικό είναι ότι πληθαίνουν οι φωνές -και σε πολιτικό επίπεδο- που καταδεικνύουν αυτή την ανάγκη και ζητούν νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη υποβληθεί σχετική αναφορά στη Βουλή.

Εστω και τώρα δεν είναι αργά να προχωρήσει η θεσμοθέτηση νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέτρο απολύτως απαραίτητο για μια Περιφέρεια που έχει δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλούς καταυλισμούς ρομά, αλλά και σημαντικό αριθμό αλλοδαπούς εργάτες γης.

Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει, έστω και τώρα, η κατάλληλη υποδομή να φιλοξενήσει κρούσματα, ιδιαίτερα ανθρώπους που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη περίθαλψης στον τόπο τους”.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr