ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΕΦΑΑ: Στην Σπάρτη είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και να στηρίξουμε τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιώνΕ Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως
Σχετ.: Α.Π. 6015 27/04/2020 Κοινοβουλευτική ερώτηση

Αγαπητή κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσα στις 27 Απριλίου με θέμα «Πρόταση Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ Σπάρτης» επανέρχομαι για να αναδείξω και μία ιστορική διάσταση στην πρότασή μας. Άλλωστε αυτό που δίνει νόημα στις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας είναι το ιστορικό νήμα που πιάνουμε από το παρελθόν, κουβαλάμε στο παρόν και δίνουμε στις νεότερες γενιές στο μέλλον.

Ο Αριστοτέλης είπε: «Δεῖ γὰρ τὴν μὲν τέχνην χρῆσθαι τοῖς ὀργάνοις, τὴν δὲ ψυχὴν τῷ σώματι», δηλαδή «Πρέπει η μεν τέχνη να χρησιμοποιεί όργανα, η δε ψυχή το σώμα.». Συνεπώς πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες να ασκούν το σώμα τους, αλλά και να ακολουθούν οδηγίες από γυμναστές.

Επίσης ο Διογένης ο Λαέρτιος μας μεταφέρει πάλι την απάντηση του Αριστοτέλη για το τι είναι ελπίδα: «Ερωτηθείς τι έστιν ελπίς, « Εγρηγορότος», είπεν, «ενύπνιον».», δηλαλή ελπίδα είναι το «όνειρο ενός ξύπνιου».

Αγαπητή κα Υπουργέ,

Στην πόλη που ο «Μήνας του Μέλιτος» αποτελούσε τον τελευταίο μήνα Γυμναστικής Εκπαίδευσης των εικοσάχρονων Σπαρτιατών, διεκδικούμε όλοι οι Φορείς, ενωμένοι και με επαρκή τεκμηρίωση τη δημιουργία ΤΕΦΑΑ.

Είναι αδιαπραγμάτευτο το «ηθικό δικαίωμα» της πόλης που ανέπτυξε τη «Γυμναστική Εκπαίδευση» και δημιούργησε συμβολισμούς και αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο, να ζητάει την επιστροφή της σε μία από τις ιστορικές φυσικές της θέσεις.

Επιστροφή της «Γυμναστικής Εκπαίδευσης» στην Σπάρτη την περίοδο των εορτασμών των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών. Τί ωραία συγκυρία! Ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι στον Λεωνίδα και τους τριακόσιους ήρωες.

Επιστροφή 2500 χρόνια μετά για να υποδεχθεί νέους από όλη την Ελλάδα.

Επιστροφή σε έναν πανέμορφο και ιδιόκτητο χώρο με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και με υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, ικανές να καλύψουν τις ακαδημαϊκές ανάγκες των φοιτητών.

Το «ηθικό δικαίωμα» δεν είναι όμως η μόνη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός Τμήματος Γυμναστικής Εκπαίδευσης. Είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τη βιωσιμότητά του.

Η Σπάρτη αποτελεί την ιδανική επιλογή για να μπορέσει να έχει η Ελλάδα Ισόρροπη Ανάπτυξη των Περιφερειών στην Ακαδημαϊκή Αθλητική κοινότητα.

Τα περισσότερα ΤΕΦΑΑ της Ελλάδας βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ οι εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ της Αθήνας έχουν κορεστεί από το πλήθος των φοιτητών και την κοινή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η δημιουργία ενός τμήματος στο κέντρο της Λακωνίας θα αποτελέσει «Ακαδημαϊκή Σωτηρία» αλλά και «Οικονομικό Σωσίβιο» για την εκπλήρωση του φοιτητικού ονείρου χιλιάδων παιδιών.

Θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κίνητρο για την αποκέντρωση των φοιτητών από το ΤΕΦΑΑ της Αθήνας.

Νέοι και νέες από την Πελοπόννησο και την Αττική, παιδιά με όρεξη να μυηθούν στην Γυμναστική Εκπαίδευση, θα μπορούν να σπουδάζουν σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Με απόσταση μόλις δύο ωρών (2 ωρών) από την Αθήνα, δίνεται η ευκαιρία της εύκολης πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων φοιτητών.

Ακόμη, στόχος της Ελλάδας σύμφωνα με την «Στρατηγική της Λισσαβόνας» είναι η αποκέντρωση. Και εδώ έχουμε μία εξαιρετική ευκαιρία αυτό να το υπηρετήσουμε με την Ίδρυση ΤΕΦΑΑ καθώς έχουμε ήδη στην διάθεσή μας:

1. Ιδιόκτητα Εργαστήρια και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις

2. Πλήρες εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για τα περισσότερα μαθήματα της σχολής από Καθηγητές που ήδη διδάσκουν στην Σπάρτη (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού και τμήμα Φυσικοθεραπείας)

3. Δυνατότητα χαμηλού κόστους ενοικίων για τους φοιτητές

4. Την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού

Τέλος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα Πανεπιστήμια πέρα από τον Ακαδημαϊκό τους ρόλο αποτελούν και κέντρα Πολιτισμού και Ανάπτυξης μιας περιοχής, τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη σφυρηλάτηση κοινωνικής συνοχής.

Στην Σπάρτη είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και να στηρίξουμε τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιών για αυτό που πάντα αποτελούσε κομμάτι της Ιστορίας μας. Είμαστε όλοι οι φορείς της Λακωνίας μαζί σε αυτό.

Με εκτίμηση,

ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE